ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Турецькі пельмені або манти (Manti) – традиційне блюдо турецької кухні. Ці пельмені відрізняються від наших пельменів розміром і формою. Турецькі пельмені ліплять у вигляді маленьких квадратів. Через маленьких розмірів на приготування пельменів йде багато часу, тому турецькі жінки часто збираються разом, якщо готують пельмені на весілля, іменини чи інші свята. В якості начинки вибирається баранина або яловичина, а також нут і різні овочі. Пельмені відварюють, або запікають у духовці з бульйоном. Турецькі пельмені прийнято подавати з йогуртовим соусом і гострим маслом, або з йогуртовим і томатним соусами. Я пробувала готувати різні варіанти турецьких пельменів і пропоную найсмачніший на мій погляд рецепт турецьких пельменів з нутом, запечених в духовці.

 ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

 ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

 ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

 ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Спробуй на смак x Інгредієнти

  • бульйон курячий 240 мл

Для йогуртового соусу:

  • йогурт натуральний 80 мл
  • часник (зубчики) 3 шт.

Для начинки:

  • нут 60 г
  • паприка 1/4 ч.л.
  • порошок кмину 1/4 ч.л.
  • сіль 1/8 ч.л.
  • перець чорний 1 щіпка

Для тіста:

  • борошно пшеничне 200 г
  • яйце 1 шт.
  • вода 4 ст.л.
  • сіль 1/8 ч.л.
  • перець чорний 1 щіпка

Для томатного соусу:

  • помідори 200 г
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • перець червоний 1 шт.
  • м'ята ( нарізана) 1 ст.л.
  • мед 1/2 ч.л.
  • часник (зубчики) 2 шт.
  • сіль 1 щіпка
  • перець чорний 1 щіпка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Спочатку приготуйте нут. Замочіть нут в холодній воді на 8-12 годин. Крок 2

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ в ДУХОВЦІ

Поміняйте воду і відваріть нут до готовності протягом 30-40 хвилин на середньому вогні. Крок 3

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Приготуйте тісто. У чашу блендера насипте борошно, сіль, перець і перемішайте. Додайте яйце і воду. Крок 4

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Замісити тісто. Можна замісити тісто руками, поступово додаючи воду. Готове тісто повинно вийти щільним. Крок 5

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Сформуйте з тіста кулю. Крок 6

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Перекладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Крок 7

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ в ДУХОВЦІ

Готовий нут розімніть в пюре. Додайте паприку, порошок кмину, сіль і чорний перець. Все добре перемішайте. Якщо маса вийшла занадто щільної, додайте 1 ст. л. оливкового масла і перемішайте. Крок 8

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Присипте стіл борошном і викладіть тісто. Крок 9

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ в ДУХОВЦІ

Розкачайте тісто в пласт товщиною 1-2 мм. Крок 10

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Наріжте тісто на квадрати зі стороною 5 см. Крок 11

 ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Покладіть трохи нутовой начинки на квадратик з тіста. Крок 12

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

З'єднайте протилежні кінці квадрата. Крок 13

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

З'єднайте два інших кінця і защіпніте. Крок 14

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Викладіть пельмені на деко, застеливши його пергаментом. Крок 15

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Випікайте пельмені в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 ° С. Крок 16

ТУРЕЦЬКІ пЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ в ДУХОВЦІ

Потім перекладіть пельмені в форму для випікання з високим бортиком. Полийте пельмені курячим бульйоном і поставте в духовку ще на 15 хвилин. Крок 17

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) З нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Тепер приготуйте томатний соус. Розігрійте на сковороді 1 ст.л рослинного масла. Дрібно наріжте часник, цибулю і перець. Обсмажте на сковороді цибулю, часник і перець протягом 1 хвилини. Крок 18

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Дрібно наріжте м'яту. Додайте на сковороду м'яту і мед. Перемішайте і обсмажте протягом 1 хвилини. Крок 19

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Дрібно наріжте помідори. Додайте помідори на сковороду і перемішайте протягом 5 хвилин. Додайте сіль, чорний перець і перемішайте. Приберіть сковороду з плити. Крок 20

ТУРЕЦЬКІ ПЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Тепер приготуйте йогуртовий соус. Дрібно наріжте часник і змішайте з йогуртом. Крок 21

ТУРЕЦЬКІ пЕЛЬМЕНИ (MANTI) з нутом, ПРИГОТОВАНІ В ДУХОВЦІ

Викладіть пельмені на тарілку, полийте томатним і йогуртовим соусами і прикрасьте зеленню.

0/5 (0 Reviews)