Турецькі пельмені або манти (Manti) – традиційне блюдо турецької кухні. Ці пельмені відрізняються від наших пельменів розміром і формою. Турецькі пельмені ліплять у вигляді маленьких квадратів. Через маленьких розмірів на приготування пельменів йде багато часу, тому турецькі жінки часто збираються разом, якщо готують пельмені на весілля, іменини чи інші свята. В якості начинки вибирається баранина або яловичина, а також нут і різні овочі. Пельмені відварюють, або запікають у духовці з бульйоном. Турецькі пельмені прийнято подавати з йогуртовим соусом і гострим маслом, або з йогуртовим і томатним соусами. Я пробувала готувати різні варіанти турецьких пельменів і пропоную найсмачніший на мій погляд рецепт турецьких пельменів з нутом, запечених в духовці.
Спробуй на смак x Інгредієнти
- бульйон курячий 240 мл
Для йогуртового соусу:
- йогурт натуральний 80 мл
- часник (зубчики) 3 шт.
Для начинки:
- нут 60 г
- паприка 1/4 ч.л.
- порошок кмину 1/4 ч.л.
- сіль 1/8 ч.л.
- перець чорний 1 щіпка
Для тіста:
- борошно пшеничне 200 г
- яйце 1 шт.
- вода 4 ст.л.
- сіль 1/8 ч.л.
- перець чорний 1 щіпка
Для томатного соусу:
- помідори 200 г
- цибуля ріпчаста 1/2 шт.
- перець червоний 1 шт.
- м'ята ( нарізана) 1 ст.л.
- мед 1/2 ч.л.
- часник (зубчики) 2 шт.
- сіль 1 щіпка
- перець чорний 1 щіпка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Спочатку приготуйте нут. Замочіть нут в холодній воді на 8-12 годин. Крок 2
Поміняйте воду і відваріть нут до готовності протягом 30-40 хвилин на середньому вогні. Крок 3
Приготуйте тісто. У чашу блендера насипте борошно, сіль, перець і перемішайте. Додайте яйце і воду. Крок 4
Замісити тісто. Можна замісити тісто руками, поступово додаючи воду. Готове тісто повинно вийти щільним. Крок 5
Сформуйте з тіста кулю. Крок 6
Перекладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Крок 7
Готовий нут розімніть в пюре. Додайте паприку, порошок кмину, сіль і чорний перець. Все добре перемішайте. Якщо маса вийшла занадто щільної, додайте 1 ст. л. оливкового масла і перемішайте. Крок 8
Присипте стіл борошном і викладіть тісто. Крок 9
Розкачайте тісто в пласт товщиною 1-2 мм. Крок 10
Наріжте тісто на квадрати зі стороною 5 см. Крок 11
Покладіть трохи нутовой начинки на квадратик з тіста. Крок 12
З'єднайте протилежні кінці квадрата. Крок 13
З'єднайте два інших кінця і защіпніте. Крок 14
Викладіть пельмені на деко, застеливши його пергаментом. Крок 15
Випікайте пельмені в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 ° С. Крок 16
Потім перекладіть пельмені в форму для випікання з високим бортиком. Полийте пельмені курячим бульйоном і поставте в духовку ще на 15 хвилин. Крок 17
Тепер приготуйте томатний соус. Розігрійте на сковороді 1 ст.л рослинного масла. Дрібно наріжте часник, цибулю і перець. Обсмажте на сковороді цибулю, часник і перець протягом 1 хвилини. Крок 18
Дрібно наріжте м'яту. Додайте на сковороду м'яту і мед. Перемішайте і обсмажте протягом 1 хвилини. Крок 19
Дрібно наріжте помідори. Додайте помідори на сковороду і перемішайте протягом 5 хвилин. Додайте сіль, чорний перець і перемішайте. Приберіть сковороду з плити. Крок 20
Тепер приготуйте йогуртовий соус. Дрібно наріжте часник і змішайте з йогуртом. Крок 21
Викладіть пельмені на тарілку, полийте томатним і йогуртовим соусами і прикрасьте зеленню.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!