Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати чудовими мантами з бараниною і айвою. Як кажуть в Узбекистані, вони дарують насолоду не тільки шлунку, а й душі. Легка кислинка айви дивно відтіняє і підкреслює смак баранини.
Інгредієнти
Для тіста:
- 2 склянки борошна
- 140 мл холодної води
- 1 ч. л. солі
- Для начинки:
- 350 г баранини
- 150 г курдючного жиру
- 2 айви
- 2 середні цибулини
- 1 ч. л. меленої зіри
- сіль
- мелений чорний перець
Додатково:
- рослинне масло для змазування мантишници
- розтоплене вершкове масло
- сметана або катик
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте м’ясо тонкими скибочками завтовшки 5 мм, розріжте їх на смуги такої ж ширини, а потім на маленькі кубики. Так само наріжте курдючний жир. Крок 2
Очистіть цибулю і наріжте дуже маленькими кубиками. Покладіть цибулю в миску, трохи посоліть і розімніть, щоб виділився сік. Змішайте м’ясо з цибулею, посоліть, поперчіть, приправте зирой. Залиште, поки готується тісто. Крок 3
У велику миску насипте 1 склянка борошна, додайте сіль і влийте воду. Перемішайте і почніть підсипати борошно, що залишилося порціями, поки не вийде круте тісто. Добре промесіте тісто, скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 2 год. Крок 4
Очистіть айву і наріжте маленькими кубиками. Змішайте айву з м’ясним фаршем. Крок 5 Розкачайте тісто в тонкий пласт і розрізати на 12 квадратів зі стороною 12 см. Крок 6
У центр квадрата викладіть начинку. З’єднайте протилежні сторони квадрата і защіпніте. Потім защіпніте короткі сторони – у вас вийде прямокутник. Тепер з’єднайте сусідні кути по довгій стороні між собою, надаючи мантам круглу форму.
Крок 7 Підготуйте пароварку або мантишніца. Змастіть кошика рослинним маслом (якщо використовуєте бамбукову пароварку, то краще підкладати під манти шматочки нарізаної моркви – так манти НЕ пристане до дна). Викладіть манти в кошики на невеликій відстані один від одного і встановіть кошика на підставу з киплячою водою. Накрийте кришкою і готуйте 40 хв. Крок 8
Вимкніть вогонь і залиште манти в кошику на 3-5 хв., щоб трохи підсохли тісто – так їх буде легше перекласти на блюдо. Перекладіть манти на блюдо і змастіть розтопленим маслом. Подавайте зі сметаною або катиком. До речі
Їдять манти руками, щоб не втратити сік, що утворюється всередині.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!