Узбецький манти з баранини і айвою

Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати чудовими мантами з бараниною і айвою. Як кажуть в Узбекистані, вони дарують насолоду не тільки шлунку, а й душі. Легка кислинка айви дивно відтіняє і підкреслює смак баранини.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 140 мл холодної води
  • 1 ч. л. солі
  • Для начинки:
  • 350 г баранини
  • 150 г курдючного жиру
  • 2 айви
  • 2 середні цибулини
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • сіль
  • мелений чорний перець

Додатково:

  • рослинне масло для змазування мантишници
  • розтоплене вершкове масло
  • сметана або катик

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 узбецькі МАНТИ З баранини і айвою

Наріжте м’ясо тонкими скибочками завтовшки 5 мм, розріжте їх на смуги такої ж ширини, а потім на маленькі кубики. Так само наріжте курдючний жир. Крок 2

Узбецькі МАНТИ З баранини і айвою

Очистіть цибулю і наріжте дуже маленькими кубиками. Покладіть цибулю в миску, трохи посоліть і розімніть, щоб виділився сік. Змішайте м’ясо з цибулею, посоліть, поперчіть, приправте зирой. Залиште, поки готується тісто. Крок 3

Узбецькі МАНТИ З баранини і айвою

У велику миску насипте 1 склянка борошна, додайте сіль і влийте воду. Перемішайте і почніть підсипати борошно, що залишилося порціями, поки не вийде круте тісто. Добре промесіте тісто, скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 2 год. Крок 4

Узбецькі МАНТИ З баранини і айвою

Очистіть айву і наріжте маленькими кубиками. Змішайте айву з м’ясним фаршем. Крок 5 Розкачайте тісто в тонкий пласт і розрізати на 12 квадратів зі стороною 12 см. Крок 6

 узбецькі МАНТИ З баранини і айвою

У центр квадрата викладіть начинку. З’єднайте протилежні сторони квадрата і защіпніте. Потім защіпніте короткі сторони – у вас вийде прямокутник. Тепер з’єднайте сусідні кути по довгій стороні між собою, надаючи мантам круглу форму.

Крок 7 Підготуйте пароварку або мантишніца. Змастіть кошика рослинним маслом (якщо використовуєте бамбукову пароварку, то краще підкладати під манти шматочки нарізаної моркви – так манти НЕ пристане до дна). Викладіть манти в кошики на невеликій відстані один від одного і встановіть кошика на підставу з киплячою водою. Накрийте кришкою і готуйте 40 хв. Крок 8

Узбецькі МАНТИ З баранини і айвою

Вимкніть вогонь і залиште манти в кошику на 3-5 хв., щоб трохи підсохли тісто – так їх буде легше перекласти на блюдо. Перекладіть манти на блюдо і змастіть розтопленим маслом. Подавайте зі сметаною або катиком. До речі

Їдять манти руками, щоб не втратити сік, що утворюється всередині.

0/5 (0 Reviews)