Інгредієнти
- 800 кг баранини (м'якоть, нога)
- 1 великий баклажан
- 2 невеликі цибулини
- 2 невеликих помідора
- 4-5 ст.л. оливкового масла
- 50-100 г твердого або напівтвердого сиру
- мелена зіра
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо зачистити від плівок, сполучних тканин і надлишків жиру, обробити на 8 шматочків приблизно однакового розміру і товщини. Злегка відбийте, намагаючись вирівняти шматки по товщині. Приправте м'ясо зирой, сіллю і перцем, змастіть кожен шматочок оливковою олією і залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин. Крок 2 Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 7 мм, перекладіть в друшляк, посоліть і притисніть тарілкою. Залиште на 15-30 хвилин. Крок 3 Лук наріжте кільцями. Сир натріть на крупній тертці. Розігрійте духовку дл 200 С. Крок 4 Надріжте помідори хрест-навхрест, гострим ножем виріжте місце кріплення плодоніжки. Залийте помідори окропом, залиште на 3-4 хвилини. Злийте гарячу воду, сполосніть помідори під холодною водою і зніміть шкірку. Наріжте помідори кружальцями завтовшки 7 мм. Крок 5 Розігрійте простору сковороду з антипригарним покриттям. Партіями, щоб не перевантажувати сковороду, обсмажити м'ясо по 3 хв. з кожного боку. Готове м'ясо перекладайте в форму для запікання, прикриваючи фольгою. Крок 6 У сковороду, де смажилося м'ясо, додайте трохи оливкового масла і на помірному вогні обсмажте кільця цибулі, до м'якості. Розподіліть цибулю по м'ясу. Крок 7 З баклажанів струсіть сіль, ретельно відіжміть сік. Протріть сковороду паперовими серветками, розігрійте в ній масло, що залишилося і обсмажте баклажани до рум'яної скоринки. Перекладіть на шар цибулі. Крок 8 На баклажани покладіть шар помідорів, посипати сиром, приправити перцем і зирой. Поставте в духовку і запікайте при температурі 200 ° С 5-7 хвилин. Подавайте з зеленим салатом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!