Наші відбивні з курячого філе, приготовані на сковороді, можна сміливо подати на святковий стіл. Не сумнівайтеся: вам буде, чим пишатися! Ніжне, тонко нарізане куряче філе доповнено ароматним томатно-грибним соусом, приготованим з сушеними білими і свіжими печерицями. До речі, для нього замість грудинки ви можете використовувати не дуже жирний сирокопчений бекон або будь-які інші копченості: вони додадуть пікантний смак і насиченість. Відбивні з курячого філе на сковороді хороші і в чистому вигляді, без соусу (якщо у вас немає часу на його приготування). У цьому випадку після обсмажування котлети слід помістити хвилин на сім & nbsp; в духовку, нагріту до 200 & deg; С.
Інгредієнти
- 550 мл сухого кріпленого вина (хересу, мадери або сухого білого вермуту)
- 30 г сухих білих грибів
- 4 філе курячої грудки без шкіри і кістки вагою по 180-220 г
- 2 1/2 ч.л. морської солі середнього помолу
- чорний мелений перець
- 500 г курячого бульйону
- 70 мл рослинного масла
- 100 г нежирної грудинки
- 450 г дрібних печериць, бажано коричневих
- 1 шалот
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 зубчик часнику
- 2 ч.л. лимонного соку
- 2-3 гілочки свіжого орегано
- 45 г вершкового масла
- 2-3 гілочки петрушки
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 180 г борошна
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте соус для відбивних з курячого філе. Сухі гриби залийте 500 мл вина і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь і випарюйте до зменшення в обсязі в два рази, 6-8 хвилин. Крок 2
Поки вино уварюється, наріжте куряче філе в такий спосіб: розріжте грудку навпіл поперек, відрізавши вузьку тонку частину. Товсту частина філе розріжте навпіл уздовж. Таким чином, з кожного філе вийде 3 котлети приблизно однакового розміру, всього 12 штук. Крок 3
Покладіть курячі котлети між двома шарами плівки і акуратно відбийте до товщини 1.5 см. Перекладіть відбивні в миску, приправити 2 ч.л. солі і ½ ч.л. чорного меленого перцю. Залиште на 15 хвилин. Крок 4
Процідіть вино через дрібне сито, ретельно віджимаючи гриби. Поверніть вино в сотейник, додайте бульйон і доведіть до кипіння на сильному вогні. Уварите на середньо-сильному вогні 10-12 хвилин, або поки не залишиться приблизно 300 мл рідини. Крок 5
Просійте в тарілку борошно. Встановіть решітку над листом. Запаніруйте в борошні 6 відбивних, ретельно видаляючи надлишки борошна. Запаніровані відбивні з курячого філе викладіть на решітку. Розігрійте у великій сковороді 2 ст.л. рослинного масла на середньо-сильному вогні. Обсмажте 6 котлет 2-3 хвилини з одного боку, переверніть і обсмажте 2-3 хвилини з іншого боку, до золотистого кольору. Готові відбивні перекладіть на решітку. Додайте в сковороду 2 ст.л. рослинного масла і обсмажте залишилися 6 відбивних. Крок 6
Для соусу до відбивних наріжте грудинку дрібними кубиками і обсмажте на помірному вогні, часто помішуючи, в тій же сковороді, до хрускоту. Крок 7
Додайте розрізані на 4 частини печериці, збільште вогонь до середньо-сильного і готуйте, поки не випарується рідина з грибів і вони не підрум'яняться. Перекладіть гриби і грудинку в миску. Крок 8
У сковороду додайте трохи рослинного масла і тонко нарізаний шалот. Готуйте 1 хвилину, потім втрутився томатну пасту і дрібно нарізаний часник. Через хвилину умішайте уварене вино, що залишилися 50 г вина, лимонний сік і дрібно нарізані листя орегано і гриби з грудинкою. Соус для відбивних готовий. Крок 9
Як тільки соус закипить, покладіть в нього відбивні. Прогрівайте пару хвилин, потім переверніть і готуйте ще хвилину. Перекладіть відбивні на тарілку. Крок 10
Сковороду з соусом зніміть з плити і вмішати віночком нарізане шматочками вершкове масло. Приправте відбивні сіллю і перцем за смаком. Крок 11
Полийте курячі відбивні соусом і відразу ж подавайте. Корисна порада
Відбивати тонко нарізане куряче філе для котлет слід дуже акуратно, щоб не пошкодити волокна. Робити це можна як дерев'яним молоточком, так і плоскою стороною великого ножа.
До речіАналогічні відбивні на сковороді можна приготувати не тільки з курячого філе, але і з філе індички. Вибирайте для цього мале філе: воно більш м'яке і ніжне в порівнянні з великим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!