ВІДКРИТІ МАНТИ З картоплею та яловичини

Ці манти схожі на троянди, правда, замість маточок і тичинок у них всередині дуже смачна начинка з картоплі і яловичини. Робляться вони простіше, тому сміливо підключайте дітей до приготування.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 300 г яловичини
  • 150 г курдючного жиру
  • 4 середні картоплини
  • 2 великі цибулини
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • сіль
  • мелений чорний перець

Для тіста :

  • 2,5 склянки борошна
  • 100 мл холодної води
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі

Додатково:

  • рослинне масло для змазування мантишници
  • розтоплене вершкове масло
  • сметана або катик
  • часник

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ВІДКРИТІ МАНТИ З картоплею та яловичини

Наріжте м'ясо тонкими скибочками завтовшки 5 мм, потім розріжте їх на смуги такої ж ширини, а смуги – на маленькі кубики. Так само наріжте курдючний жир. Крок 2

ВІДКРИТІ МАНТИ З картоплею І яловичина

Очистіть цибулю і наріжте дуже маленькими кубиками. Покладіть цибулю в миску, трохи посоліть і розімніть, щоб виділився сік. Змішайте м'ясо з цибулею, посоліть, поперчіть, приправте зирой. Залиште, поки готується тісто. Крок 3

ВІДКРИТІ МАНТИ З картоплею та яловичини

Просійте борошно в велику миску, зробіть в центрі поглиблення. Змішайте яйце з сіллю і холодною водою і вилийте в поглиблення в борошні. Почніть замішувати тісто виделкою, підсипаючи борошно з країв до центру. Коли вся рідина змішається з борошном, почніть вимішувати тісто руками, поки воно не стане пружним і еластичним. Скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 год. Крок 4 Очистіть картопля і наріжте маленькими кубиками. Змішайте картопля з м'ясним фаршем. Крок 5

ВІДКРИТІ МАНТИ З картоплею І яловичина

Розкачайте тісто в тонкий пласт і розрізати на прямокутники 10х16 см. Крок 6

Подумки розділіть прямокутник тесту уздовж навпіл. На верхню частину, трохи відступаючи від краю, викладіть 2 ст. л. начинки. Накрийте начинку нижньою частиною тіста. Поверніть вийшла смужку рулетом. Крок 7

ВІДКРИТІ МАНТИ З картоплею І яловичина

Підготуйте пароварку або мантишніца. Змастіть кошика рослинним маслом (якщо використовуєте бамбукову пароварку, то краще підкладати під манти шматочки нарізаної моркви – так манти НЕ пристане до дна. Викладіть манти в кошики на невеликій відстані один від одного і встановіть кошика на підставу з киплячою водою. Накрийте кришкою і готуйте 50 хв. Крок 8 Вимкніть вогонь і залиште манти в кошику на 3-5 хв., щоб трохи підсохли тісто – так їх буде легше перекласти на блюдо. Перекладіть манти на блюдо і змастіть розтопленим маслом. Подавайте зі сметаною або катиком, змішаним з дрібно нарізаним часником.

0/5 (0 Reviews)