Ці манти схожі на троянди, правда, замість маточок і тичинок у них всередині дуже смачна начинка з картоплі і яловичини. Робляться вони простіше, тому сміливо підключайте дітей до приготування.
Інгредієнти
Для начинки:
- 300 г яловичини
- 150 г курдючного жиру
- 4 середні картоплини
- 2 великі цибулини
- 1 ч. л. меленої зіри
- сіль
- мелений чорний перець
Для тіста :
- 2,5 склянки борошна
- 100 мл холодної води
- 2 яйця
- 1 ч. л. солі
Додатково:
- рослинне масло для змазування мантишници
- розтоплене вершкове масло
- сметана або катик
- часник
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте м'ясо тонкими скибочками завтовшки 5 мм, потім розріжте їх на смуги такої ж ширини, а смуги – на маленькі кубики. Так само наріжте курдючний жир. Крок 2
Очистіть цибулю і наріжте дуже маленькими кубиками. Покладіть цибулю в миску, трохи посоліть і розімніть, щоб виділився сік. Змішайте м'ясо з цибулею, посоліть, поперчіть, приправте зирой. Залиште, поки готується тісто. Крок 3
Просійте борошно в велику миску, зробіть в центрі поглиблення. Змішайте яйце з сіллю і холодною водою і вилийте в поглиблення в борошні. Почніть замішувати тісто виделкою, підсипаючи борошно з країв до центру. Коли вся рідина змішається з борошном, почніть вимішувати тісто руками, поки воно не стане пружним і еластичним. Скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 год. Крок 4 Очистіть картопля і наріжте маленькими кубиками. Змішайте картопля з м'ясним фаршем. Крок 5
Розкачайте тісто в тонкий пласт і розрізати на прямокутники 10х16 см. Крок 6
Подумки розділіть прямокутник тесту уздовж навпіл. На верхню частину, трохи відступаючи від краю, викладіть 2 ст. л. начинки. Накрийте начинку нижньою частиною тіста. Поверніть вийшла смужку рулетом. Крок 7
Підготуйте пароварку або мантишніца. Змастіть кошика рослинним маслом (якщо використовуєте бамбукову пароварку, то краще підкладати під манти шматочки нарізаної моркви – так манти НЕ пристане до дна. Викладіть манти в кошики на невеликій відстані один від одного і встановіть кошика на підставу з киплячою водою. Накрийте кришкою і готуйте 50 хв. Крок 8 Вимкніть вогонь і залиште манти в кошику на 3-5 хв., щоб трохи підсохли тісто – так їх буде легше перекласти на блюдо. Перекладіть манти на блюдо і змастіть розтопленим маслом. Подавайте зі сметаною або катиком, змішаним з дрібно нарізаним часником.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!