ЯК ПРИГОТУВАТИ біляші З соковитою начинкою

Головний секрет біляшів полягає & nbsp; в соковитою & nbsp; ароматної & nbsp; начинці! Так, ще й в тонкому тесті і в правильному рецепті.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 500 г суміші з м'якоті баранини або з додаванням яловичини
  • 2 великі цибулини
  • 150 мл бульйону
  • сіль, мелений чорний перець
  • мелена зіра (за бажанням)

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 200 мл молока
  • 100 мл води
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 10 г сухих активних дріжджів
  • 3/4 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Заздалегідь налийте бульйон тонким шаром у форму, застелену плівкою, поставте в & nbsp; морозильник. Крок 2 Підігрійте молоко з водою. Змішайте дріжджі з 3 ст. л. рідини, додайте 1 ст л. борошна і цукор, залиште на 10 хв. Крок 3 Змішайте молоко і воду, додайте сіль і перемішайте до розчинення. Всипте половину борошна, влийте дріжджі і & nbsp; замісіть тісто. Потроху підсипати борошно, що залишилося. Вимісити тісто до гладкості і еластичності, змастіть рослинною олією і поставте в тепле місце на 1 год, прикривши миску плівкою. Крок 4 Обімніть підійшло тісто і знову залиште на 30 хв. Крок 5 Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Проверните м'ясо через м'ясорубку разом з & nbsp; цибулею. Фарш посоліть, поперчіть, додайте зіру, якщо використовуєте. Дістаньте заморожений бульйон і розкришите при & nbsp; допомогою качалки. Додайте лід в фарш. Крок 6

ЯК ПРИГОТУВАТИ біляші З соковитою начинкою

Розділіть тісто на кульки діаметром 6-7 см, прикрийте рушником. Розтягніть кульку в коржик, в центрі покладіть 2-3 ст. л. фаршу. Крок 7

Зберіть кінці коржі в центр над & nbsp; начинкою і защіпніте, залишаючи в середині маленьку дірочку. Трохи пріплюсніте беляш долонею, роблячи його більш плоским. Крок 8 Розігрійте рослинне масло в глибокій сковороді (масло повинно заповнювати сковороду шаром не менше 2 см). Покладіть в гаряче масло шматочок тесту, воно повинно відразу почати золотитися – значить, масло добре розігрілося. Крок 9 Покладіть кілька біляшів в сковороду смажте до темно-золотистого кольору з кожного боку по 2-3 хв або до повної готовності. Крок 10 Акуратно перекладіть готові біляші на блюдо, застелене паперовими рушниками, і зберігайте в теплі.

0/5 (0 Reviews)