ЯПОНСЬКІ ПЕЛЬМЕНИ ГЁДЗА з креветками

Гедза & ndash; невеличкі японські пельмені, підсмажені з одного боку. Найчастіше вони зустрічаються з начинкою зі свинини або з креветок, але можуть бути одночасно зі свининою і креветками. Щоб спробувати Гедза, не обов'язково йти в ресторан & ndash; їх досить просто приготувати вдома зі звичайнісіньких продуктів.

Інгредієнти

Для соусу:

  • 4 ст. л. рисового оцту
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1/2 ч. л. темного кунжутного масла
  • 1 ч. л. насіння кунжуту
  • 2 пера зеленої цибулі

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 мл окропу
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 щіпка солі
  • Для начинки:
  • 700 г креветок
  • 2 см кореня імбиру
  • 3 листа пекінської капусти
  • 3 пера зеленої цибулі
  • 1 ст. л. саке
  • 1 ст. л. Міріна
  • 1,5 ч. л. кунжутного масла
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Просійте борошно з сіллю у велику миску. Додайте киплячу воду і перемішайте паличками, щоб вийшла крихта. Крок 2 Влийте рослинне масло і продовжуйте змішувати, поки масло повністю не вбереться в тісто. Потім зберіть тісто руками в кулю, загорніть в плівку і залиште на 30 хв. Крок 3 Промес тісто протягом декількох хвилин на злегка посипаній борошном стільниці. Коли тісто стане гладким, знову загорніть його в плівку і залиште на 30 хв. Крок 4

ЯПОНСЬКІ ПЕЛЬМЕНИ ГЁДЗА з креветками

розділіть тісто на дві частини. Кожну розкачати до товщини 2 мм. Виріжте з тіста кола діаметром 11 см. Крок 5

ЯПОНСЬКІ ПЕЛЬМЕНИ ГЁДЗА з креветками

Очистіть креветки і дрібно наріжте. Натріть імбир на дрібній тертці. Тонко наріжте пекінську капусту і зелену цибулю. Крок 6 Покладіть в миску всі інгредієнти для начинки і добре перемішайте – вийде злегка липка начинка. Крок 7 Підготуйте мисочку з холодною водою і піднос, присипте його борошном. Крок 8

ЯПОНСЬКІ ПЕЛЬМЕНИ ГЁДЗА з креветками

Візьміть в руку гурток тесту і покладіть в центр 1 ч. Л. начинки. Змочіть палець холодною водою і проведіть по краю тесту. Складіть тісто навпіл. На одній половині тесту закладіть 5 складочок, щільно притискаючи їх до другої частини краю. В кінці ще раз щільно притисніть краю і перекладіть гёдза на піднос. Крок 9 Змастіть сковороду з антипригарним покриттям рослинним маслом за допомогою пензлика і нагрійте на середньому вогні. Розкладіть на сковороді гёдза і смажте з одного боку до золотистого кольору, 30-40 сек. Влийте в сковороду гарячу воду, щоб вона доходила до середини гёдза. Накрийте сковороду кришкою і готуйте 5 хв. Крок 10

ЯПОНСЬКІ ПЕЛЬМЕНИ ГЁДЗА з креветками

Зніміть кришку і дайте випаруватися залишкам води, якщо вони є. Полийте гёдза 1 ст. л. кунжутного масла, потримайте на вогні ще 1 хв. Перекладіть гёдза на блюдо підсмаженої стороною вгору. Крок 11 Для соусу змішайте оцет, соєвий соус і кунжутне масло. Додайте кунжут і дрібно нарізану зелену цибулю. До речі

Якщо вам подобається в страві присмак кунжутного масла, додайте його в тісто.

0/5 (0 Reviews)