Інгредієнти
- сирокопчена шинка – 150 г
- морква – 1 шт
- свіжозамороженої зелений горошок – 100 г
- желатин в гранулах – 20 г
- варено-копчена шинка – 150 г
- бульйон м'ясний – 1 л
- салямі – 150 г
- буженина або карбонат – 150 г
- петрушка – 2-3 гілочки
- кріп – 2-3 гілочки
- кукурудза консервована – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Морква вимити, помістити, не очищаючи, в киплячу воду, готувати 7 хв. Дати охолонути, потім очистити від шкірки і нарізати кубиками розміром з кукурудзяне зерно. Крок 2
Зелений горошок покласти в друшляк, опустити на 1,5 хв. в киплячу воду, потім вийняти і відразу ж облити холодною водою. Кукурудзу відкинути на сито і промити теплою водою. Викласти горошок і кукурудзу на паперові серветки, обсушити. Зелень вимити, обсушити і розібрати на невеликі гілочки. Крок 3
Всю шинку, салямі і буженину (або карбонат) нарізати тонкою соломкою довжиною 3-4 см. Крок 4
Змішати всю м'ясну нарізку з морквою, зеленим горошком і кукурудзою. Крок 5
Розігріти бульйон, не доводячи його до кипіння, відокремити приблизно 0,5 склянки і розвести в ньому желатин. Коли желатин набубнявіє, додати його в бульйон і як слід перемішати. Викласти отриману суміш в порційні формочки. Влити бульйон з желатином. Дати трохи застигнути. На поверхні злегка застиглого заливного красиво розкласти гілочки зелені. Поставити в холодильник до повного застигання. Господині на замітку
* Цю страву можна приготувати з будь-якої м'ясної нарізки, курячого філе, мови та ін. Простежте за тим, щоб продукти відрізнялися один від одного кольором. Тоді холодець вийде не тільки смачним, але і дуже красивим. * Якщо у вас немає достатньої кількості невеликих формочок однакового розміру, приготуйте холодець у великій формі, а потім наріжте його порційними шматками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!