ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

Інгредієнти

  • сіль, перець
  • лавровий лист – 1 шт.
  • яблучний сік – 600 мл
  • горошини чорного перцю – 6 шт.
  • сирої свинячий окіст – 700 г
  • желатин – 30 г
  • апельсини – 2 шт.

Для маринаду:

  • гілочки чебрецю – 2-3 шт.
  • біле сухе вино – 150 мл
  • зерниста гірчиця – 1 ст. л.
  • часник – 3 зубчики
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

М'ясо вимити, обсушити, проколоти в декількох місцях виделкою. Крок 2

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

Часник очистити і дрібно нарізати. Змішати у великій мисці оливкова олія, гірчицю, вино, часник і листя чебрецю. Покласти окіст, накрити і відставити на 6-8 ч, час від часу перевертаючи. Крок 3

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

Розігріти духовку до 220 ° С. Свинину вийняти з маринаду, очистити від часнику і зелені, покласти в глибоку вогнетривку форму. Посипати сіллю і перцем. Помістити в духовку і готувати 30-40 хв., Час від часу поливаючи м'ясо маринадом. Потім знизити температуру до 200 ° С і запікати ще 15 хв. Крок 4

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

Желатин залити 0 , 5 склянки яблучного соку і відставити на 15 хв. М'ясо вийняти з духовки, остудити і нарізати тонкими скибочками. Крок 5

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

Влити залишився яблучний сік в кухлик, покласти лавровий лист, сіль і горошини перцю. Довести до кипіння і зняти з вогню. Дати постояти 10 хв. Лавровий лист видалити, додати набряклий желатин і розмішати. Крок 6

ЗАЛИВНИЙ ОКОРОК З АПЕЛЬСИНАМИ

Апельсини разом зі шкіркою нарізати тонкими півкільцями. Згорнути свинину в рулетики і разом з апельсинами розкласти в порційні формочки. Влити сік з желатином. Поставити форми в холодильник до повного застигання.

0/5 (0 Reviews)