Запечена ЧАРВІ-ДУЛМА

Чарві-дулма & ndash; це конвертики або трубочки з сальника з м'ясним фаршем з рисом або без. Чарві-дулму можна приготувати на пару або відварити. А ми запекти в духовці & ndash; щоб вийшли засмаженою красиві трубочки з соковитим фаршем всередині. Соковиту, ароматну, з ніжною, тонкою, хрусткою скоринкою, чарві-дулму подають із запалу з жару з салатом з овочів, відварних або запечених. І ще один головний компонент & ndash; чай. Гарячий зелений чай. Його потрібно подати відразу, навіть раніше, ніж чарві-дулму. Він просто необхідний до цієї страви.

запечена ЧАРВІ -ДУЛМА

Інгредієнти

  • 500 г баранячого сальника
  • 300 г пісного баранячого або яловичого фаршу
  • 1/2 склянки круглозерний рису
  • 2 середні цибулини
  • кілька листя фіолетового базиліка
  • 1 ст. л. суміші свіжомелених насіння зіри і коріандру
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

запечена ЧАРВІ-ДУЛМА

Відваріть рис до напівготовності в підсоленій киплячій воді, 10-15 хв., відкиньте на сито. Наріжте сальник прямокутниками 10х12 см. Крок 2

запечена ЧАРВІ-ДУЛМА

Лук наріжте дуже дрібними кубиками. Змішайте м'ясний фарш, напівготовий рис, цибулю. Приправте сіллю, перцем, зирой з коріандром і подрібненим базиліком. Ретельно вимішуйте фарш до однорідності і пластичності. Крок 3 Мокрими руками зліпити з фаршу циліндричні биточки. Кожен загорніть в шматочок сальника. Дуже щільно загортати не варто. Рис ще буде збільшуватися в об'ємі і може розірвати крихкий після обсмажування сальник. Покладіть биточки на сковороду або невелике деко швом вниз. Крок 4 Поставте сковороду з сальником на нижній рівень розігрітій до 180-200 ° С духовки, щоб весь жир не витопити відразу, на 40 хв. При необхідності в самому кінці сковороду можна переставити вище, щоб отримати підсмажену кірочку на жирі. Крок 5 На дні сковороди збереться розтоплений жир. Процідіть його через марлю в чашку і остудіть. Такий жир додають в тісто, наприклад, для Сомсу або коржів. Крок 6 Подавайте чарві-дулму негайно – на прогрітій тарілці, щоб стікає жир не застигав на ній. Тарілку варто прогріти, поставивши на поверхню плити, поки включена духовка. Господині на замітку

Чарві & ndash; по-узбецьки сальник. Це шар жиру в очеревині тваринного & ndash; тонкий пласт, схожий на сітку. Розгортається сальник буквально в лист. При роботі з сальником ви виявите як ідеально рівні пласти-сіточки, так і товсті ділянки з грудками жиру. Щоб використовувати і товсті ділянки, досить розім'яти їх в пальцях.

0/5 (0 Reviews)