Бехи ДУЛМА

& laquo; Бехи & raquo; & Ndash; по узбецьки означає & laquo; айва & raquo ;. Великий Авіценна вважав її як ліки від герпесу, бронхіту і ниркових хвороб, рекомендував в тих випадках, & laquo; коли шлунок приймає надлишки & raquo ;. Використання айви в м'ясних стравах традиційно для узбецької кухні. Її смажать і тушкують разом з м'ясом, парять в плові або Дімляма, але краше всього виглядає айва фарширована. Найкраще поєднання для айви & ndash; баранина і курдючний жир. Стінки у готової фаршированої айви виходять м'які, кислувато-терпкі, фарш соковитий, з Айвові кислинкою.

 бехи ДУЛМА

Інгредієнти

  • 8 середніх плодів айви
  • 400 г баранячого фаршу
  • 100 г курдючного жиру
  • 1/2 склянки круглозерний рису
  • 1 середня цибулина
  • 1 ст. л. суміші свіжомелених насіння зіри, коріандру і червоного пекучого перцю
  • сіль, мелений чорний перець
  • катик (сметана) для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 бехи ДУЛМА

Вимийте айву і ретельно очистіть від гармата. Зріжте місце з плодоніжкою, як кришку з бочки. Видаліть серцевину (див. Рада), залишивши стінки завтовшки 8-10 мм. Оброблену айву залийте трохи підкисленою водою – це не дасть м'якоті потемніти. Крок 2 Курдючний жир наріжте дуже маленькими кубиками, цибулю приблизно так само. Рис промийте. Змішайте фарш, курдючний жир, рис і цибулю. Додайте спеції, сіль і ретельно вимісити. Крок 3 Нафаршіруйте нещільно айву і покладіть в каструлю з товстим дном. Залийте айву окропом так, щоб вода закривала її на 1,5-2 см. Крок 4 Томіть під закритою кришкою на мінімальному вогні 40-45 хв. Крок 5 Після закінчення перевірте бульйон на сіль, при необхідності досоліть і поперчіть. Крок 6 Подавайте окремо: фаршировані плоди – на плоскій тарілці, бульйон – в касах. Можна фаршировану айву присмачити невеликою кількістю катика (сметани). Господині на замітку

Айва & ndash; фрукт міцний. Щоб перетворити айву в порожню круглу чашку, підійдуть пристрій для видалення сердцевінок з яблук, маленький ніж з вузьким лезом і звичайна чайна ложка. Першим видаліть серцевину, другим акуратно висік м'якоть, третьої вийміть її. Якщо є спеціальний нуазеточний ніж для видалення м'якоті, ще краще. Серцевину айви добре заварювати разом з листовим чаєм.

0/5 (0 Reviews)