Це особливий суп з характерною кислинкою. І кислинка ця від того, що в суп додають аличу. Алича & ndash; це дрібна, дуже кисла гірська зливу. Вона ж дика слива, вона ж Prunus cerasifera, вона ж зливу розчепірена, вона ж ткемалі, вона ж мірабель, вона ж зливу согдийская. Продають таку зливу як свіжої, так і сушеної. В крайньому випадку її цілком можна замінити готовим соусом ткемалі & ndash; тому що він з цієї самої аличі і готується. Варто відзначити, що поєднання рису, баранини і аличі дуже гармонійно. Напевно при створенні світу спочатку були створені рис і баран, а відразу слідом за ними і для них & ndash; алича.
Інгредієнти
Для заправки:
- 5-7 плодів аличі
- 1 середня морквина
- 1 середня цибулина
- 1 невелика ріпка
- 1/2 склянки рису
- 2-3 горошини запашного перцю
- 3 гілочки кінзи для подачі
- сіль
Для фрикадельок:
- 300 г баранячого фаршу
- 1 перепелине яйце
- 1 невелика цибулина
- 1 ст. л.смесі свіжомелених коріандру і зіри
- сіль, чорний мелений перець
покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Крок 1 Для фрикадельок наріжте дуже дрібно цибулину. Змішайте м'ясний фарш і цибулю. Додайте перепелине яйце, сіль, коріандр, зіру і чорний перець. Вимісити і приберіть фарш в холодильник на 1 ч. Крок 2 Моркву наріжте соломкою короткою, цибулину – короткими брусочками, ріпу – невеликими кубиками. Цибулю, моркву та ріпу покладіть в каструлю, додайте духмяний перець і лавровий лист. Крок 3 Залийте 2-2,5 л води кімнатної температури і доведіть до кипіння. Зніміть піну – її з'явиться зовсім невелика кількість. Варіть 10 хв. Крок 4 Посоліть овочевий відвар. Рис ретельно промийте, обшпарте окропом, відкиньте на сито і введіть в суп. Крок 5 Дочекайтеся повторного закипання, зменшіть вогонь до малого, варіть рис 10 хв., Після чого додайте свіжу аличу. Крок 6 Вологими руками зліпити з фаршу маленькі фрикадельки, розміром з черешню. Покладіть в суп фрикадельки, дочекайтеся, поки вони спливуть, варіть 10 хв. Крок 7 Дайте супу постояти ще 10 хв. під закритою кришкою на остигає плиті. В цей час наріжте дрібно кінзу. Крок 8 При подачі спочатку викладайте в каси фрикадельки, потім вливайте заправлений овочами і рисом бульйон і посипайте кінзою. Господині на замітку
Якщо замість свіжої аличі ви використовуєте соус ткемалі, додайте в самому кінці варіння супу приблизно 2 ст. л. або за смаком.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!