Скільки в Марокко крамниць зі спеціями, стільки варіантів рас-ель-ханут, сказала нам наша марокканська приятелька Наїма. Мускат, кориця, куркума і перець більш-менш обов'язкові, а ось інші компоненти & ndash; а їх до 40! & Ndash; можуть варіюватися. Іноді до складу рас-ель-ханут входять вельми екзотичні інгредієнти: малагвет (райські зерна), іспанська мушка, насіння конопель & hellip; Оскільки назва суміші перекладається як & laquo; глава лавки & raquo ;, це має на увазі, що ви самі собі господар. Ми пропонуємо вам не найскладніший варіант, який готують в крамниці у брата Наїм.
Інгредієнти
- 800 г гарбуза
- 1 кг м'якоті не дуже жирної свинячої шийки
- 1 головка часнику
- оливкова олія «екстра вірджин»
- Для суміші рас-ель-ханут: 1 цілий мускатний горіх
- 1,5 ч. л. мускатного кольору
- 1 велика паличка кориці
- 1 ч. Л. запашного перцю горошком
- 2 ч. л. чорного перцю горошком
- 20 ниток шафрану
- 2 ч. л. насіння кардамону
- 2 ч. л. імбирного порошку
- 1 ч. Л. меленої куркуми
- 2 ч. л. великої морської солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для суміші рас-ель-ханут все цілі спеції покладіть в сковороду з товстим дном (попередньо розколіть мускатний горіх на кілька частин і розламати коричну паличку), поставте на середній вогонь і готуйте, струшуючи, 3-5 хв. Перекладіть вміст сковороди в ступку або кавомолку, додайте мелені спеції, сміливі в порошок. Відкладіть 1-2 ст. л. суміші для гарбуза, що залишилася суміш покладіть в герметично закривається контейнер – вона зберігається близько місяця. Крок 2 Свинину наріжте кубиками зі стороною 2 см. Гарбуз очистите від шкірки і серцевини, наріжте такими ж кубиками, як м'ясо. Часник очистіть. Крок 3 Нагрійте велику сковороду з антипригарним покриттям, обсмажте на сильному вогні кубики свинини до золотистої скоринки (краще робити це порціями, щоб свинина не встигла дати сік). Перекладіть в глибоку товстостінну форму для запікання. У тій же сковороді, додавши трохи масла, обсмажте гарбуз, також до золотистого кольору. Додайте готову гарбуз до м'яса. Крок 4 Покладіть в форму з м'ясом і гарбузом часник, приправте сумішшю спецій рас-ель-ханут, перемішайте, при бажанні збризніть маслом, закрийте кришкою або складеної втричі фольгою, поставте в розігріту до 160 ° С духовку. Запікайте 1 ч. Подавайте гарячим. До речі
Ви можете додавати рас-ель-ханут в пиріжки пастілла (див. Стор. 74), натирати ними м'ясо (особливо баранину і птицю), приправляти рис, пшоно або кускус. Цю суміш можна замінити її близькою родичкою, популярної в Марокко, & ndash; ла кама (la kama) & ndash; вона простіше, але теж дуже ароматна. Підсмажте на сухій розігрітій сковорідці 2 палички кориці з 2 ст. л. чорного перцю горошком, 2 & ndash; 3 хв. Розтлумачте в ступці, натріть туди ж приблизно 1 ч. Л. мускатного горіха, додайте 1,5 ст. л. імбирного порошку і стільки ж меленої куркуми. Перемішайте, зберігайте в герметичному контейнері.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!