Ця страва родом з Істрії & ndash; півострова на півночі Хорватії. Восени туди приходять холодні вітри, і гаряче м'ясо & ndash; відмінний засіб зігрітися. Традиційно жгвацет подають з фужамі & ndash; пастою, приготовленої на білому вині, але якщо часу небагато, можна відварити звичайну яєчну локшину.
Інгредієнти
- 600 г м'якоті свинини (окіст)
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 250 г томатів
- 150 мл білого вина
- 1 ст. л. борошна
- 5 гілочок петрушки
- 3 гілочки базиліка
- 1 ст. л. приправи для свинини
- по 1/2 ч. л. сушеного майорану і сушеного базиліка
- оливкова олія
- 240 г яєчної локшини (бажано папарделле)
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте м'ясо невеликими брусочками, посипте борошном і приправою для свинини. Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте. Розігрійте широку сковороду з оливковою олією і обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки. Додайте цибулю і часник і продовжуйте готувати ще 5 хв., Поки овочі не стануть м'якими. Крок 2
Влийте в сковороду вино і, помішуючи, доведіть до кипіння. Готуйте 3 хв., Потім додайте протерті томати і сушені трави, посоліть і поперчіть. Зменшіть вогонь до слабкого, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте ще 10 хв. Дрібно наріжте листя базиліка і петрушки і посипте рагу. Крок 3
Поки гаситься м'ясо, закип'ятіть в каструлі воду, посоліть і відваріть локшину до готовності відповідно до інструкції на упаковці. Відкиньте на друшляк, заправте 2 ст. л. оливкового масла. Розкладіть локшину по тарілках, на неї викладіть жгвацет. Подавайте з келихом хорватського білого вина.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!