ЖГВАЦЕТ З свинини

Ця страва родом з Істрії & ndash; півострова на півночі Хорватії. Восени туди приходять холодні вітри, і гаряче м'ясо & ndash; відмінний засіб зігрітися. Традиційно жгвацет подають з фужамі & ndash; пастою, приготовленої на білому вині, але якщо часу небагато, можна відварити звичайну яєчну локшину.

Інгредієнти

  • 600 г м'якоті свинини (окіст)
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 250 г томатів
  • 150 мл білого вина
  • 1 ст. л. борошна
  • 5 гілочок петрушки
  • 3 гілочки базиліка
  • 1 ст. л. приправи для свинини
  • по 1/2 ч. л. сушеного майорану і сушеного базиліка
  • оливкова олія
  • 240 г яєчної локшини (бажано папарделле)
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте м'ясо невеликими брусочками, посипте борошном і приправою для свинини. Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте. Розігрійте широку сковороду з оливковою олією і обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки. Додайте цибулю і часник і продовжуйте готувати ще 5 хв., Поки овочі не стануть м'якими. Крок 2

ЖГВАЦЕТ З свинини

Влийте в сковороду вино і, помішуючи, доведіть до кипіння. Готуйте 3 хв., Потім додайте протерті томати і сушені трави, посоліть і поперчіть. Зменшіть вогонь до слабкого, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте ще 10 хв. Дрібно наріжте листя базиліка і петрушки і посипте рагу. Крок 3

ЖГВАЦЕТ З свинини

Поки гаситься м'ясо, закип'ятіть в каструлі воду, посоліть і відваріть локшину до готовності відповідно до інструкції на упаковці. Відкиньте на друшляк, заправте 2 ст. л. оливкового масла. Розкладіть локшину по тарілках, на неї викладіть жгвацет. Подавайте з келихом хорватського білого вина.

0/5 (0 Reviews)