Смачна і корисна запіканка відмінно підійде для сімейного обіду або вечері.
Хіт сезону! Яскраві осінні страви x Інгредієнти
- гарбуз 800 г
- фарш індички 600 г
- часник зубчики 2 шт.
- приправа для фаршу 1 ст.л.
- сіль 3 щіпка (і)
- сир 150 г
- вершкове масло 50 г
- рослинне масло 2 ст.л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цибуля ріпчаста 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, вимити, нарізати дрібними шматочками. Крок 2
Лук і часник очистити, вимити, обсушити. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Часник натерти на дрібній тертці. Крок 3
У фарш додати цибулю, часник, приправу для фаршу, сіль. Крок 4
у сковороді розігріти олію, викласти фарш зі спеціями і приправами і обсмажити, помішуючи, на невеликому вогні протягом 5 – 7 хв. Трохи остудити. Крок 5
Сир натерти на дрібній тертці. Крок 6
форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти половину нарізаної гарбуза, трохи посолити. Викласти шар обсмаженого фаршу, далі знову шар гарбуза, трохи посолити. Вершкове масло нарізати маленькими шматочками і покласти поверх гарбуза. Закрити форму листом фольги. Поставити в духовку, розігріту до 180 ͦ С, на 40 – 45 хв. Потім вийняти запіканку, посипати сиром і поставити ще в духовку на 5 – 7 хв. Крок 7
Готову запіканку розрізати на порції і подати до столу. Корисна порада
Фарш індички можна замінити курячим фаршем.
Господині на заміткуЛук можна не класти в фарш, а обсмажити на сковороді і покласти окремим шаром або навіть двома, поверх кожного шару гарбуза. В такому випадку кількості цибулі потрібно збільшити.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!