ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

Смачна і корисна запіканка відмінно підійде для сімейного обіду або вечері.

Хіт сезону! Яскраві осінні страви x Інгредієнти

  • гарбуз 800 г
  • фарш індички 600 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цибуля ріпчаста 1 шт.

  • часник зубчики 2 шт.
  • приправа для фаршу 1 ст.л.
  • сіль 3 щіпка (і)
  • сир 150 г
  • вершкове масло 50 г
  • рослинне масло 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

Гарбуз почистити від шкірки і насіння, вимити, нарізати дрібними шматочками. Крок 2

ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

Лук і часник очистити, вимити, обсушити. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Часник натерти на дрібній тертці. Крок 3

ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

У фарш додати цибулю, часник, приправу для фаршу, сіль. Крок 4

ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

у сковороді розігріти олію, викласти фарш зі спеціями і приправами і обсмажити, помішуючи, на невеликому вогні протягом 5 – 7 хв. Трохи остудити. Крок 5

ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

Сир натерти на дрібній тертці. Крок 6

ЗАПІКАНКА З гарбуза з фаршем

форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти половину нарізаної гарбуза, трохи посолити. Викласти шар обсмаженого фаршу, далі знову шар гарбуза, трохи посолити. Вершкове масло нарізати маленькими шматочками і покласти поверх гарбуза. Закрити форму листом фольги. Поставити в духовку, розігріту до 180 ͦ С, на 40 – 45 хв. Потім вийняти запіканку, посипати сиром і поставити ще в духовку на 5 – 7 хв. Крок 7

Готову запіканку розрізати на порції і подати до столу. Корисна порада

Фарш індички можна замінити курячим фаршем.

Господині на замітку

Лук можна не класти в фарш, а обсмажити на сковороді і покласти окремим шаром або навіть двома, поверх кожного шару гарбуза. В такому випадку кількості цибулі потрібно збільшити.

0/5 (0 Reviews)