ЗАПІКАНКА З ПОЛЄНТОЙ і пряний фарш

Якщо ви влаштовуєте вечірку в мексиканському стилі, то запам'ятайте рецепт нашої запіканки. Готується вона просто, нею можна відразу нагодувати багато гостей. Якщо треба приготувати порцію побільше, просто збільште кількість начинки & ndash; додайте до фаршу банку консервованої квасолі або банку кукурудзи, а гостроту регулюйте на свій розсуд.

Інгредієнти

  • 600 г фаршу з свинини
  • 400 г рубаних помідорів в с/с
  • 100 мл сухого червоного вина
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. вершкового масла для форми
  • 1 ч. л. коричневого цукру
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 ч. л. кайенского перцю
  • 10 горошин чорного перцю
  • 5 горошин запашного перцю
  • 1 ч. Л. меленого сушеного імбиру
  • сіль

Для тіста:

  • 2/3 склянки кукурудзяного борошна
  • 1/3 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 склянки молока
  • 1 яйце
  • 2/3 ст. натертого Чеддер
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

1. Розігрійте духовку до 200 ° С. Змастіть маслом керамічну або скляну форму для запікання. Крок 2

ЗАПІКАНКА З ПОЛЄНТОЙ і пряний фарш

2. Покладіть все спеції в ступку, додайте дрібку солі і потовчіть. Крок 3

ЗАПІКАНКА З ПОЛЄНТОЙ і пряний фарш

3. Цибулю очистіть і наріжте маленькими кубиками. Очистіть і подрібніть часник. Розігрійте масло в сковороді, обсмажити цибулю і часник на середньому вогні до м'якості. Потім додайте фарш і смажте, помішуючи, ще 5 хв. Всипте в фарш спеції, цукор і сіль і смажте разом ще 5 хв. Додайте помідори і вино і тушкуйте 15 хв. Крок 4

ЗАПІКАНКА З ПОЛЄНТОЙ і пряний фарш

4. Змішайте кукурудзяну і пшеничну муку, розпушувач і сіль, додайте молоко і яйце і добре розмішайте. В кінці всипте 1/2 склянки сиру, повинно вийти досить густе тісто. Крок 5

ЗАПІКАНКА З ПОЛЄНТОЙ і пряний фарш

5. У форму для запікання викладіть фарш, на нього ложкою розкладіть тісто. Розрівняйте поверхню і посипте тертим сиром. Поставте в розігріту духовку і запікайте 30 хв.

0/5 (0 Reviews)