ЗАПІКАНКА З свинини З селерою

ЗАПІКАНКА З свинини З селерою

Інгредієнти

  • 1,3 кг кореневої селери
  • 700 г м'якоті свинячої шийки
  • 60 г твердого сиру
  • 1 гілочка чебрецю
  • сіль, чорний перець

Для соусу:

  • 1 л вершків жирністю 10%
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 3 ст. л. борошна
  • тертий мускатний горіх на кінчику ножа
  • сіль, чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть селера від грубої шкірки. Наріжте якомога більше тонкими пластинами (найкраще на тертці-мандоліні). Крок 2 Наріжте свинину шматками, пропустіть через м'ясорубку з крупними гратами, посоліть фарш і поперчіть. Подрібніть ножем чебрець, видаливши стебла, додайте до фаршу. Крок 3 Приготуйте соус: розтопіть масло в каструльці з товстим дном, всипте борошно, розмішайте і обсмажуйте на середньому вогні 3 хв. Борошно повинна стати золотисто коричневого. Крок 4 Влийте потроху гарячі вершки, ретельно розмішуючи віночком, щоб не було грудочок. Варіть соус на слабкому вогні 5 хв., Часто помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх і знову перемішайте. Крок 5 Налийте на дно форми для запікання пару ложок соусу і рівномірно розподіліть його. Покладіть шар селери, на нього – частина фаршу і полийте соусом. Продовжуйте чергувати шари, поки не закінчаться продукти. Верхнім шаром повинен бути селера. Крок 6 Натріть сир на дрібній тертці. Полийте запіканку соусом, посипте сиром і запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 30-40 хв.

0/5 (0 Reviews)