Інгредієнти
- 1,3 кг кореневої селери
- 700 г м'якоті свинячої шийки
- 60 г твердого сиру
- 1 гілочка чебрецю
- сіль, чорний перець
Для соусу:
- 1 л вершків жирністю 10%
- 4 ст. л. вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- тертий мускатний горіх на кінчику ножа
- сіль, чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Очистіть селера від грубої шкірки. Наріжте якомога більше тонкими пластинами (найкраще на тертці-мандоліні). Крок 2 Наріжте свинину шматками, пропустіть через м'ясорубку з крупними гратами, посоліть фарш і поперчіть. Подрібніть ножем чебрець, видаливши стебла, додайте до фаршу. Крок 3 Приготуйте соус: розтопіть масло в каструльці з товстим дном, всипте борошно, розмішайте і обсмажуйте на середньому вогні 3 хв. Борошно повинна стати золотисто коричневого. Крок 4 Влийте потроху гарячі вершки, ретельно розмішуючи віночком, щоб не було грудочок. Варіть соус на слабкому вогні 5 хв., Часто помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх і знову перемішайте. Крок 5 Налийте на дно форми для запікання пару ложок соусу і рівномірно розподіліть його. Покладіть шар селери, на нього – частина фаршу і полийте соусом. Продовжуйте чергувати шари, поки не закінчаться продукти. Верхнім шаром повинен бути селера. Крок 6 Натріть сир на дрібній тертці. Полийте запіканку соусом, посипте сиром і запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 30-40 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!