Інгредієнти
Для начинки:
- сіль
- цибулина – 2 шт
- масло вершкове – 2 ст. л.
- фарш зі свинини і яловичини – 200 г
- борошно – 1 ст. л.
- коньяк (або бренді) – 3 ст. л.
- сушений чебрець, майоран і мускатний горіх – по щіпці
- часник – 2 зубчики
- терта цедра лимона – 1 ст. л.
- яйце – 1 шт
- яйце (жовток) – 1 шт
- яловича печінка – 200 г
- молоко – 2 ст. л.
Для тіста:
- сир – 120 г
- борошно – 1,5 склянки
- сіль
- розпушувач – 2 ч. л.
- яйце – 1 шт
- масло рослинне – 4 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати тісто. Змішати в мисці сир, яйце, рослинне масло і сіль. Додати просіяне борошно і розпушувач. Перемішати, викласти тісто на робочу поверхню і вимішувати 3-4 хв. Накрити серветкою і дати постояти 30 хв. Крок 2
Приготувати начинку. Цибулю і часник очистити, цибулю нарізати кільцями, часник порубати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю і часник, 6 хв. Влити коньяк і зняти з вогню. Крок 3
Пропустити через м'ясорубку фарш разом з печінкою, змішати м'ясну масу з яйцем і борошном. Додати обсмажені цибулю, часник, прянощі, перець і сіль. Крок 4
Змастити маслом жароміцних форму. Дві третини тіста розкачати на присипаному борошном столі в коло діаметром на 5 см більше, ніж діаметр форми. Викласти тісто у форму так, щоб були закриті дно і стінки. Верхні краї загорнути всередину. Крок 5
Покласти на тісто м'ясну начинку і розрівняти поверхню. Дати постояти 20 хв. Крок 6
Розігріти духовку до 200 ° С. Час, що залишився тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати смужками шириною близько 1 см. Укласти їх на пиріг у вигляді решітки. Надлишки тесту зрізати. Змішати жовток з молоком і змастити пиріг, випікати 50 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!