ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Інгредієнти

Для начинки:

  • сіль
  • цибулина – 2 шт
  • масло вершкове – 2 ст. л.
  • фарш зі свинини і яловичини – 200 г
  • борошно – 1 ст. л.
  • коньяк (або бренді) – 3 ст. л.
  • сушений чебрець, майоран і мускатний горіх – по щіпці
  • часник – 2 зубчики
  • терта цедра лимона – 1 ст. л.
  • яйце – 1 шт
  • яйце (жовток) – 1 шт
  • яловича печінка – 200 г
  • молоко – 2 ст. л.

Для тіста:

  • сир – 120 г
  • борошно – 1,5 склянки
  • сіль
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • яйце – 1 шт
  • масло рослинне – 4 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Приготувати тісто. Змішати в мисці сир, яйце, рослинне масло і сіль. Додати просіяне борошно і розпушувач. Перемішати, викласти тісто на робочу поверхню і вимішувати 3-4 хв. Накрити серветкою і дати постояти 30 хв. Крок 2

ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Приготувати начинку. Цибулю і часник очистити, цибулю нарізати кільцями, часник порубати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю і часник, 6 хв. Влити коньяк і зняти з вогню. Крок 3

ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Пропустити через м'ясорубку фарш разом з печінкою, змішати м'ясну масу з яйцем і борошном. Додати обсмажені цибулю, часник, прянощі, перець і сіль. Крок 4

ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Змастити маслом жароміцних форму. Дві третини тіста розкачати на присипаному борошном столі в коло діаметром на 5 см більше, ніж діаметр форми. Викласти тісто у форму так, щоб були закриті дно і стінки. Верхні краї загорнути всередину. Крок 5

ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Покласти на тісто м'ясну начинку і розрівняти поверхню. Дати постояти 20 хв. Крок 6

ЗИМОВИЙ М'ясний ПИРІГ

Розігріти духовку до 200 ° С. Час, що залишився тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати смужками шириною близько 1 см. Укласти їх на пиріг у вигляді решітки. Надлишки тесту зрізати. Змішати жовток з молоком і змастити пиріг, випікати 50 хв.

0/5 (0 Reviews)