Апельсиновий торт


            Апельсиновий торт

Інгредієнти:

Апельсиновий бісквіт
яйця 5 шт.
цукор 3/4 скл.
мука 1 скл.
порошок до печива 1 ч.л.
олія 2 ст.л.
цедра з 1 апельсину
Сметанковий крем
сметана 600 г
цукор 1 скл.
ванільний цукор 1 п.
згущувач до сметани 2 п.
Додатково
апельсини 2 шт.
апельсинове желе 1 п.

Ніжний та легкий фруктовий торт. М”якенький та соковитий. Мої діти сказали, що смачнішого торта ще ніколи не їли)))А вони експерти ще ті, повірте!))) Цей домашній торт  поєднує в собі пухкий апельсиновий бісквіт, сметанковий крем, соковиті шматочки апельсину та прохолодне желе…Смакота! Крім того, апельсиновий торт дуже просто приготувати в домашніх умовах. Я готую такий торт на День Народження та інші святкові події. Він добре підходить під мастіку. Цей рецепт торта з фото – безпроіграшний варіант в будь-яку пору року. Збережіть його й собі.

Як приготувати

Апельсиновий бісквіт. 5 білків збити в піну, додати 3/4 скл цукру, збити, додати 5 жовтків, збити, додати 2 ст.л. олії, цедру з 1 апельсина, 1 скл. муки, 1 ч.л. порошку до печива. Все перемішати  з допомогою міксера. Вилити тісто в змащену та застелену пергаментом форму. Випікати при температурі 190 град 1 год 10 хв. Можна також пекти торт в мультиварці. Тоді виливаємо тісто в змащену маргарином чашу мультиварки, закриваємо кришкою, вмикаємо режим “Випічка” на 1 год 30 хв. 

Бісквіт виходить високий, тому ділимо його на 4 частини.

Апельсинове желе. Тут все просто: 1 п. апельсинового желе розчиняємо у 0,3 л кип”ятку, виливаємо у посудину з широким дном. Залишаємо охолонути. 

Сметанковий крем. 600 г сметани (можна магазинну) збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру + 2 п. згущувача до сметани.

 2 апельсини очищуємо від шкіри та нарізаємо “кубиками”.

Збираємо торт, змащуючи кожен корж кремом та викладаючи поверх крему шматочки апельсину. Зверху на крем викладаємо шматочки апельсинового желе. Залишаємо торт у холодильнику на кілька годин, щоб пропитався.

Смачного!


            Апельсиновий торт


            Апельсиновий торт

5/5 (1 Review)