Інгредієнти:
молоко | 0,5 л+0,5 скл. |
мука | 1 скл. |
яйця | 1 шт. |
цукор | 3 ст.л. |
олія | 2 ст.л. |
дріжджі свіжі | 30 г |
ваніль | 0,5 п. |
Якось побачила в соцмережах фото млинців. Це були млинці на дріжджах. Дуже красиві, всі в дірочках, дійсно ажурні. Оскільки млинці ми любимо – відразу спробувала їх приготувати. Мої дріжджові налисники були смачнющими! Запах від них був на цілу хату! Розходились миттєво, я навіть не встигала смажити.)) Без начинки, просто посипані цукром. Тільки ажурні млинці, дірчаті, як на фото, получились з четвертого разу, коли я зробила їх по-своєму. Рецепт налисників простий. Вони гарні, тоненькі, запашні, м’якенькі, просто тануть в роті! Обов’язково спробуйте ажурні млинці на дріжджах, ну дуже апетитно і смачно!
Як приготувати
У ледь-теплому молоці розчинити свіжі дріжджі. Додати цукор та ванільний цукор, 1 скл. муки та добре перемішати вінчиком, щоб не було комочків. Або збити міксером чи блендером. Вийде не густе тісто. Залишити підходити на 1,5 год. На поверхні тіста з’являться великі бульбашки. Потім все перемішати, додати яйце, олію та 0,5 скл. теплого молока. Знову перемішати. Якщо Ви любите грубші млинці- молока потрібно долити менше. Чим більше рідини доливаєте, тим рідшим буде тісто і тоншими млинці. Залишити тісто ще на 20 хв. Воно стане пінистим. Смажимо налисники без олії.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!