Апельсиновий лікер рецепт

Інгредієнти:

На 0,5 л лікеру
апельсини  2 шт.
цукор 100 г
горілка 0,25 л
вода 0,5 скл.

Апельсиновий лікер – це один з найсмачніших домашніх лікерів. Він дуже ароматний, злегка терпкий і має насичений смак апельсинів. А колір у цього домашнього лікеру просто чудовий – апетитний, яскравий жовто-гарячий, як на фото! Рецепт лікеру дуже простий. А результат вартий уваги. З домашнього апельсинового лікеру можна готувати слабоалкогольні коктейлі, додавати його до десертів чи солодкої випічки, подавати на фуршет, робити алкогольне желе. Спробуйте – приготувати апельсиновий лікер в домашніх умовах зовсім не складно!

Як приготувати

Апельсини помити, залити кип’ятком. Залишити на 2 хв. Злити воду. Потерти з них цедру на дрібному терку. Білу шкіру стараємось не зачіпати – вона додає гіркоту. Цедру кладемо у скляну посуду, заливаємо горілкою, щільно закриваємо кришкою та ставмо у холодильник на 5-7 діб. Кожного дня цю настоянку потрібно збовтувати.

З апельсинів без цедри вичавлюємо сік. Я зробила це з допомогою соковитискача, але можна і руками – це не так вже й складно. З двох великих апельсинів у мене вийшло 3/4 склянки фреша. Доливаємо води стільки, щоб в результаті утворилось 1,5 скл. рідини. Тобто я долила ще півсклянки та 1/4 скл. води. Додаємо 100 г цукру та ставимо на маленький вогонь та варимо, поки цуокр повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню. Охолоджуємо. Виливаємо у скляну посудину з кришкою і ставимо сироп у холодильник, поки не приготується інша, алкогольна, частина лікеру.

Коли цедра настоялась, проціджуємо через марлю, добре відтискаємо. Так само прціджуємо і сироп з апельсинового соку. З’єднуємо сироп з алкоголем, перемішуємо. Апельсиновий лікер готовий! Ось так з двох апельсинів, 100 г цукру та 0,25 л горілки, вийшло пів літри смачного домашнього лікеру.)

5/5 (1 Review)