Інгредієнти:
На 0,5 л лікеру | |
---|---|
апельсини | 2 шт. |
цукор | 100 г |
горілка | 0,25 л |
вода | 0,5 скл. |
Апельсиновий лікер – це один з найсмачніших домашніх лікерів. Він дуже ароматний, злегка терпкий і має насичений смак апельсинів. А колір у цього домашнього лікеру просто чудовий – апетитний, яскравий жовто-гарячий, як на фото! Рецепт лікеру дуже простий. А результат вартий уваги. З домашнього апельсинового лікеру можна готувати слабоалкогольні коктейлі, додавати його до десертів чи солодкої випічки, подавати на фуршет, робити алкогольне желе. Спробуйте – приготувати апельсиновий лікер в домашніх умовах зовсім не складно!
Як приготувати
Апельсини помити, залити кип’ятком. Залишити на 2 хв. Злити воду. Потерти з них цедру на дрібному терку. Білу шкіру стараємось не зачіпати – вона додає гіркоту. Цедру кладемо у скляну посуду, заливаємо горілкою, щільно закриваємо кришкою та ставмо у холодильник на 5-7 діб. Кожного дня цю настоянку потрібно збовтувати.
З апельсинів без цедри вичавлюємо сік. Я зробила це з допомогою соковитискача, але можна і руками – це не так вже й складно. З двох великих апельсинів у мене вийшло 3/4 склянки фреша. Доливаємо води стільки, щоб в результаті утворилось 1,5 скл. рідини. Тобто я долила ще півсклянки та 1/4 скл. води. Додаємо 100 г цукру та ставимо на маленький вогонь та варимо, поки цуокр повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню. Охолоджуємо. Виливаємо у скляну посудину з кришкою і ставимо сироп у холодильник, поки не приготується інша, алкогольна, частина лікеру.
Коли цедра настоялась, проціджуємо через марлю, добре відтискаємо. Так само прціджуємо і сироп з апельсинового соку. З’єднуємо сироп з алкоголем, перемішуємо. Апельсиновий лікер готовий! Ось так з двох апельсинів, 100 г цукру та 0,25 л горілки, вийшло пів літри смачного домашнього лікеру.)
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!