Горіховий торт рецепт з фото

Інгредієнти:

 Тісто
яйця 5 шт.
мука 5 ст.л.
цукор 5 ст.л.
мука 5 ст.л.
порошок до печ. 1 ч.л.
олія 2 ст.л.
горіхи 100 г
Крем
молоко 0,5 л
цукор 5 ст.л.
шоколадий пудиг 1 уп.
масло 300 г
капучио 4 ст.л.
шоколад для прикраш. 100 г

Ось ще один  мій “фірмовий” рецепт  горіхового торта. Частенько печу такий торт на День Народження. Завжди добре підростає, виходить м”якенький та пухкий. Такий домшаній горіховий торт добре підходить для прикрашання мастікою чи кремом. Це насправді ДУЖЕ горіховий торт, тому що у рецепті багато горіхів, які добре відчуваються у бісквіті, а горіховий крем з капучіно додає ароматності та ще більше підсилює горіховий присмак. Приготувати  бісквітний торт з горіхами просто. Тому рекомендую спробувати, рецепт вартий уваги.

Як приготувати

1 скл. горіхів( арахіс чи грецькі) посмажити, злегка подрібнити.

Бісквіт з горіхами. 5 білків збити в піну, додати 5 ст.л. цукру, збити в густу піну, додати жовтки, збити. Додати  2 ст. л. олії, 5 ст.л. муки + 1 ч.л. порошку до печива, збити на низьких обертах міксера до однорідності. Додпти горіхи,  обережно перемішати. Вилити тісто у застелену пергаментом форму, випікати у розігрітій духовці при т.  180-190 град. приблизно 1 год. Остудити, розрізати на 3-4 частини.

Такий бісквіт з горіхами можна готувати в мультиварці. Виходить чудово. Обираємо режим “випічка” на 1 год 20 хв.

Горіховий крем з капучино.

Спочатку готуємо шоколадний пудинг. Для цього потрібно від 0,5 л молока відлити 1/4 частиу. До решти молока додати 5 ст.л. цукру та поставити, щоб закипіло. В 1/4 ч. молока розчинити 1 п. шоколадного пудингу. В кипляче молоко тонкою цівкою влити молоко з пудингом, безперервно помішуючи, поки маса не загусне(1-2 хв). Зняти з вогню, остудити.

Готовий охолоджений пудинг збити з 300 г м”якого масла та 4 ст.л. сухого горіхового каучіно(порошку).

Горіхові коржі змастити кремом. Зверху полити торт розтопленим шоколадом та посипати горіхами. Залишити торт пропитатись на кілька годин у холодильнику.

Смачного!

5/5 (2 Reviews)