Інгредієнти:
Маковий корж | |
---|---|
мак | 250 г |
яйця | 6 шт. |
цукор | 100 г |
борошно | 70 г |
розпушувач | 10 г |
Лимонний курд | |
лимонна цедра | з 1 шт. |
лимонний сік | 60 мл |
яйце | 1 шт. |
жовтки | 2 шт. |
цукор | 85 г |
масло 82% | 30 г |
Крем | |
сметана | 400 г |
цукор | 250 г |
ванільний цукор | 16 г |
сир кисломолочний | 700 г |
Маковий торт з лимонним курдом – один з моїх “фірмових” рецептів тортів. Ці макові коржі для торта відомі мені вже дуже давно та перевірені сотні разів. Вони насправді чудові : супер макові, м”якенькі і вологі. Мак тут відчувається дуже добре , при цьому коржі залишаються пухкими. Підходять практично до будь-якого крему та начинки. Але, звичайно, в поєднанні з пишним вершковим кремом та легким лимонним курдом – це бездоганно! Нереально смачно! Насичений лимонний курд, ніжний та з кислинкою – чудове доповнення багатьох рецептів тортів. А в цьому маковому торті він створює “ефект витікання”, тому що має рідкішу консистенцію, ніж плотний крем-чіз, а токож надає яскравості смаку своєю лимонною кислинкою. Для любителів випічки з маком – ідеально. Це не просто торт з маком, а справжній Маковий Торт!)
Як приготувати
Форма d 24 см, висота торта – 7 см, вага – 2,3 кг
Спочатку приготуємо ЛИМОННИЙ КУРД, тому що він має вистоятись кілька годин. Для цього в лимона відділяємо цедру та вичавлюємо сік. Змішуємо 1 яйце, 2 жовтки, 85 г цукру, 60 мл лимонного соку. Додаємо лимонну цедру та ставимо на водяну баню. Варимо, помішуючи 5-7 хв до загустіння. Проціджуємо через сито, щоб забрати цедру та грудочки додати 30 г м”якого масла (82%) Накриваємо плівкою та залишаємо в холодильнику на 3-4 год.
МАК. 250 г маку змолоти кавомолкою, залити 300 мл холодної води та варити, помішуючи, доки вода не википить. Накрити кришкою, остудити.
6 жовтків збити зі 100 г цукру в густу та пишну масу. Додати 70 г просіяного борошна та 10 г розпушувача, запарений мак . Перемішати. Додати 6 білків, збитих в стійку піну. Обережно перемішати. Вилити у застелену пергаментом форму та випікати при температурі 180 град. 40 хв. Виняти, остудити , поділити на 2 частини.
КРЕМ. Домашню сметану збити з цукром та ванільним цукром. Якщо у Вас магазинна сметана, то додаємо до неї, крім цього, 2 п. загущувача. Окремо збиваємо домашній кисломолочний сир блендером. Додаємо сир до сметани та збиваємо все разом.
ЗБИРАЄМО ПЛЯЦОК. Крем поділити на 3 частини. Маковий корж змащуємо 1/3 крему. Ще 1/3 крему набираємо в кондитерський шприц. Робимо “бортики” з крему. Це зробити обов”язково, щоб курд не витікав. Викладаємо лимонний курд, злегка розмащуємо ложкою для однорідності. Викладаємо решту крему зі шприца. Другий маковий корж змащуємо тонким шаром крему з внутрішньої сторони. Викладаємо на торт. Верх та боки торта змащуємо рештою крему.
Залишаємо пропитатись в холодильнику на 5-7 хв. Прикрашаємо за бажанням!
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!