Медівник “Бродяга”

Інгредієнти:

Тісто
яйця 5 шт.
цукор 200 г
мед 250 г
сода 1 ч.л.
оцет 1 ст.л.
борошно 900 г
Крем
сметана 1600 г
цукор 300 г
ванільний цукор 2 п. по 16 г
загущувач до сметани 6 п. по 12 г
Начинка
чорнослив 100 г
шоколадна крихта 100 г

Рецепт медовика “Бродяга” мене зацікавив тим, що він дуже простий. Для цього пляцка потрібно всього декілька інгредієнтів. І спосіб приготування легкий та зрозумілий. Але який же гарний, високий та апетитний виходить цей медовик! Пляцок вдається з першого разу! Ніжний, м”якенький, з яскравим медовим присмаком! Дуже смачно – насправді “тане в роті”! За рецепт дякую чудовій господині – Ані Шикалюк!

Як приготувати

Форма 25*30 см, вага – 3 кг, висота – 10 см

Тісто. Яйця збити з цукром. Додати рідкий мед, соду, погашену оцтом та перемішати все до однорідності. Поступово додавати просіяне борошно, замішуючи м”яке еластичне тісто. Поділити його на 8 частин. Розкачувати на пергаменті до товщини 2-3 мм. Обрізати краї тіста, відповідно до розмірів форми. Краї потім випікаємо, щоб зробити з них крихти та прикрасити пляцок. Кожен корж випікаємо при температурі 200 град. 5-10 хв, доки підрум”яниться

Крем. Сметану збити з цукром та ванільним цукров в густу та пишну масу. Якщо у Вас магазинна сметана, то потрібно додати загущувач і з розрахунку приблизно 2 п. по 12 г на 400 г сметани.

Коржі щедро та рівномірно змащуємо кремом. Можна додати чорнослив, шоколад чи ін. наповнювачі. Зверху та збоку також змащуємо пляцок кремом. Посипаємо крихтами з обрізків коржів. Залишаэмо в холодильнику на 12 год.

0/5 (0 Reviews)