Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
яйця | 5 шт. |
цукор | 200 г |
мед | 250 г |
сода | 1 ч.л. |
оцет | 1 ст.л. |
борошно | 900 г |
Крем | |
сметана | 1600 г |
цукор | 300 г |
ванільний цукор | 2 п. по 16 г |
загущувач до сметани | 6 п. по 12 г |
Начинка | |
чорнослив | 100 г |
шоколадна крихта | 100 г |
Рецепт медовика “Бродяга” мене зацікавив тим, що він дуже простий. Для цього пляцка потрібно всього декілька інгредієнтів. І спосіб приготування легкий та зрозумілий. Але який же гарний, високий та апетитний виходить цей медовик! Пляцок вдається з першого разу! Ніжний, м”якенький, з яскравим медовим присмаком! Дуже смачно – насправді “тане в роті”! За рецепт дякую чудовій господині – Ані Шикалюк!
Як приготувати
Форма 25*30 см, вага – 3 кг, висота – 10 см
Тісто. Яйця збити з цукром. Додати рідкий мед, соду, погашену оцтом та перемішати все до однорідності. Поступово додавати просіяне борошно, замішуючи м”яке еластичне тісто. Поділити його на 8 частин. Розкачувати на пергаменті до товщини 2-3 мм. Обрізати краї тіста, відповідно до розмірів форми. Краї потім випікаємо, щоб зробити з них крихти та прикрасити пляцок. Кожен корж випікаємо при температурі 200 град. 5-10 хв, доки підрум”яниться
Крем. Сметану збити з цукром та ванільним цукров в густу та пишну масу. Якщо у Вас магазинна сметана, то потрібно додати загущувач і з розрахунку приблизно 2 п. по 12 г на 400 г сметани.
Коржі щедро та рівномірно змащуємо кремом. Можна додати чорнослив, шоколад чи ін. наповнювачі. Зверху та збоку також змащуємо пляцок кремом. Посипаємо крихтами з обрізків коржів. Залишаэмо в холодильнику на 12 год.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!