Медівник “Золоте Руно”. Рецепт

Інгредієнти:

Тісто
мука  500 г
цукор 200 г
яйця 3 шт.
мед 3 ст.л.
масло 200 г
сметана 4 ст.л.
порошок до печива 2 ч.л.
Крем
згущенка варена 200 г
масло 200 г
Глазур
горіхи 2 скл.
цукор 4 ст.л.
масло 150 г
мед 3 ст.л.

Сказати про цей пляцок, що це смачний медівник – значить нічого не сказати! Він надзвичайно смачний! Суперовий! Медівник “Золоте Руно” зверху покритий молочною глазур”ю з великою кількіст горіхів. Всередині – крем зі згущенки. Все гармонійно поєднано з пахучими медовими паляницями апетитно-рудого кольору. Це один з нових рецептів пляцків. Я дуже ним задоволена. Зробити цей медівник не складно, а результат приємно здивує!

Як приготувати

Тісто. Збити міксером яйця, розтоплене масло та сметану. Додати цукор та рідкий мед, знову збити. Звичайно, краще додавати натуральний мед, але можна доати половину штучного, а половину натурального. Додати муку та порошок до печива, замісити не густе тісто. Випікати 3 коржі в застеленій пергаментом формі, приблизно по 30-35 хв кожен, при температурі 190 град.

Крем. 200 г вареного згущеного молока, 200 г  м”якого масла збити. Змастити коржі.

Зверху пляцок поливаємо глазур”ю: 2 скл. порізаних грецьких горхів, 4 ст.л. цукру, 150 г масла, 3 ст.л. меду. Варити 5-7 хв, помішуючи, поки глазур не почне карамелізуватися. Не переваріть, тому що потім глазур буде занадто твердою.  Гарячою глазур”ю змастити  медівник.

Дати пляцку пропитатись хоча б одну добу.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)