Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
мука | 500 г |
цукор | 200 г |
яйця | 3 шт. |
мед | 3 ст.л. |
масло | 200 г |
сметана | 4 ст.л. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
Крем | |
згущенка варена | 200 г |
масло | 200 г |
Глазур | |
горіхи | 2 скл. |
цукор | 4 ст.л. |
масло | 150 г |
мед | 3 ст.л. |
Сказати про цей пляцок, що це смачний медівник – значить нічого не сказати! Він надзвичайно смачний! Суперовий! Медівник “Золоте Руно” зверху покритий молочною глазур”ю з великою кількіст горіхів. Всередині – крем зі згущенки. Все гармонійно поєднано з пахучими медовими паляницями апетитно-рудого кольору. Це один з нових рецептів пляцків. Я дуже ним задоволена. Зробити цей медівник не складно, а результат приємно здивує!
Як приготувати
Тісто. Збити міксером яйця, розтоплене масло та сметану. Додати цукор та рідкий мед, знову збити. Звичайно, краще додавати натуральний мед, але можна доати половину штучного, а половину натурального. Додати муку та порошок до печива, замісити не густе тісто. Випікати 3 коржі в застеленій пергаментом формі, приблизно по 30-35 хв кожен, при температурі 190 град.
Крем. 200 г вареного згущеного молока, 200 г м”якого масла збити. Змастити коржі.
Зверху пляцок поливаємо глазур”ю: 2 скл. порізаних грецьких горхів, 4 ст.л. цукру, 150 г масла, 3 ст.л. меду. Варити 5-7 хв, помішуючи, поки глазур не почне карамелізуватися. Не переваріть, тому що потім глазур буде занадто твердою. Гарячою глазур”ю змастити медівник.
Дати пляцку пропитатись хоча б одну добу.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!