Інгредієнти:
Тісто 1 | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
мука | 3 скл. |
цукор | 0,5 скл. |
яйця | 3 шт. |
ванільний цукор | 1 п. |
порошок до печ. | 1 ч.л. |
горіхи грецькі | 0,5 скл. |
Тісто 2 | |
кефір | 1 скл. |
яйця | 3 шт. |
джем | 5 ст.л. |
какао | 3 ст.л. |
сода | 1 ч.л. |
мука | 2 ст.л. |
Бісквіт з желе | |
яйця | 4 шт. |
цукор | 4 ст.л. |
мука | 4 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
вишневе желе | 1 п. |
вода | 400 мл. |
Крем з капуччіно | |
молоко | 1 л |
пудинг ванільний | 2 п. |
цукор | 1 скл. |
капуччіно | 5 ст.л. |
масло | 400 г |
В мене знову новий пляцок. Рецепт польский, дуже класний. Пляцок великий і смачний, цікаво виглядає в розрізі. Шматочки желе підкреслють м”який бісквіт та пісочні поляниці з какао. А крем з капуччіно мені сподобався більше всього! Спробуйте, польскі пляцки завжди дуже смачні!
Як приготувати
Тісто 1
1 п. маргарину, 3 скл муки, 3 яйця, 1 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. цукру.
Маргарин посікти з мукою+пор. до печива і цукром до утворення крихт. Додати яйця, вимісити. Утворяться грубі крихти. Додати порізані горіхи, перемішати.
Тісто 2 (темне)
1 скл кефіру, 3 яйця, 5 ст.л. джему(любого), 3 ст.л. какао, 1 скл. цукру, 1 ч.л. (без чубка) соди, погашеної оцтом, 2 ст.л. муки.
У застелену пергаментом форму( 25*35 см) виливаємо темне тісто 2. На нього висипаємо тісто 1 ( крихти з горіхами). Обережно перемішуємо зубочисткою. Випікати 1 год при температурі 180 град. Остудити розрізати горизонтально на 2 частини.
Бісквіт. 4 білки збити, додати 4 ст.л. цукру, збити, додати 4 жовтки, збити. Додати 4 ст.л муки + 1 ч.л. порошку до печива. Випікати у застеленій пергаментом формі (25*35 см). 50 хв при температурі 180-190 град. Готовий бісквіт вийняти з форми, отудити. Невеликою рюмкою вирізати кружечки, діаметром приблизно 3 см.
Окремо розчинити 2 п.вишневої галяретки(желе) в 400 мл. кип”ятка. Остудити. Коли желе почне застигати і стане гелеподібної консистенції, наповнити ним вирізані круглі дірки у бісквіті. Покласти у холодильник до повного застигання.
Крем. 3 скл. молока + 1 скл. цукру поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Окремо розчинити у 1 скл. молока 2 п. ванільного пудинга. Коли молоко з цукром закипить, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг. Перемішати, маса має загуснути. Зняти з вогню. У гарячий пудинг додати 5 ст.л. капучіно з горіховим смаком. Все добре перемішати. Остудити. Додати 2 ст.л. алкоголю і збити з 400 г м”якого масла.
Збираємо пляцок. Корж з крихтами – крем – бісквіт з желе – крем – корж з крихтами. Зверху пляцок залити шоколадною помадкою.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!