Інгредієнти:
| Біле тісто | |
|---|---|
| білки | 6 шт. |
| мука | 4 ст.л. |
| крохмаль | 2 ст.л. |
| порошок до печива | 1 ч.л. |
| цукор | 1 скл. |
| оцет | 1 ч.л. |
| Темне тісто | |
| яйця | 6 шт |
| цукор | 0,75 скл. |
| какао | 3 ст.л |
| мука | 1 скл. |
| порошок до печива | 1 ч.л. |
| Сирний крем | |
| творог | 1 кг |
| пудинг ванільний | 1 уп. |
| молоко | 0,5 скл. |
| масло | 200 г |
| цукор | 1 скл |
| лимон | 1 шт. |
| жовтки | 6 шт. |
| Додатково | |
| печиво “Колобок” | 400 г |
| білий шоколад | 100 г |
| кокосова стружка | 50 г |
Цей новий пляцок “Айсберг” дуже ніжний. Біло-коричневий пухкий та м”якесенький бісквіт, сирний заварний крем, бісквітне печиво, білий шоколад та кокосова стружка…все це дуже добре між собою поєднується так, що виходить надзвичайно смачно! Пляцок просто тане в роті! Крім цього, пляцок “Айсберг” виглядає цікаво та оригінально. І приготувати його зовсім не складно. Обов”язково спробуйте, і цей смачний пляцок стане Вашим улюбленим!
Як приготувати
Біле тісто. Білки збити в піну(жовтки залишаємо для крему), додати цукор, збити, додати оцет – збити. Додати крохмаль, муку та порошок до печива, збити на низьких обертах міксера. Викласти тісто у застелену пергамнтом форму і, тим часом, робити темне тісто.
Темне тісто. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати жовтки, збити, додати муку, порошок до печива та какао. Перемішати на низьких обертах міксера.
Темне тісто викласти у форму на біле тісто. Перемішати з допомогою зубочистки. Випікати при температурі 180 град приблизно 50 хв.
Сирна маса. Сир збити блендером. Викласти у антипригарну каструлю. Додати розтоплене масло, жовтки збиті з цукром, цедру з 1 лимона. Все це перемішати і варити на водяній бані, доки маса не стане гарячою(приблизно 60 градусів). Окремо розчинити 1 уп. ванільного пудинга у 0,5 скл. молока та влити у гарячу сирну масу, помішувати до загустіння ще кілька хвилин. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.
Збираємо пляцок. Корж розрізати на 2 частини. Темнішу частину кладемо внизу пляцка, змащуємо 1/2 крему. На верх викладаємо білу частину коржа та знову змащуємо кремом. У печива (використовуємо печиво “Деліція” чи “Колобок” з білим шоколадом) відрізаємо шматочки так, щоб можна було закріпити його вертикально на пляцку. Поливаємо пляцок розтопленим білим шоколадом та посипаємо білою кокосовою стружкою. Залишаємо в холодильнику щонайменше на 6 год, краще на ніч.
Смачного!

























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!