Новий пляцок “Делікатеси”


            Новий пляцок "Делікатеси"

Інгредієнти:

Для білого бісквіту
яйця 6 шт.
цукор 1 скл
мука 1 скл
порошок до печива 1 ч.л.
Для бісквіту з какао
яйця 4 шт
мука 2 ст.л.
какао 2 ст.л
цукор 6 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
Для горіхового коржа
білки 5 шт.
мука 1 ст.л.
крохмаль 1 ст.л.
арахіс подрібнений 200 г
цукор 4 ст.л.
мед 1 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
Для кокосового коржа
білки  5 шт
цукор 1 скл.
кокосова стружка 200 г
крохмаль 2 ст.л.
лимонний сік 4 ст.л.
Для заварного крему
жовтки  10 шт
молоко 1 л..
мука 3 ст.л.
крохмаль 3 ст.л.
ванільний цукор 1 п.
цукор 10 ст.л.
масло 500 г
какао 2 ст.л.
апельсинові цукати 4 ст.л.

Новий пляцок «Делікатеси» Цей рецепт моєї свекрухи, яка робить смачні пляцки. Не скажу, що простий. У цьому пляцку є чотири різних коржі – з какао, з арахісом, з кокосом та бісквіт. До крему додані апельсинові цукати та какао. Зверху политий шоколадною помадкою. Пляцок дуже смачний, високий та багатий. Робити його досить довго, але воно того варте! Цей новий рецепт пляцка дуже добре підійде до свята, особливо для Різдва.

Як приготувати

Білий бісквіт

Білки збити в круту піну. Поступово додати цукор, збивати. По одному додати жовтки, продовжуючи збивати. Вкінці додати муку та порошок до печива. Та розмішати на мін. обертах міксера. Випікати при 180 град. біля 30 хв.

Бісквіт з какао

Приготувати тісто, як на білий бісквіт. Випікати при температурі 180 град. 30 хв.

Горіховий корж

Білки збити, додати цукор і ще добре збити. Додаємо решту складників і легко перемішуємо. Випікаємо при 180 град. 30-40 хв.

Кокосовий корж

Білки збити, додати цукор та інші складники. Обережно перемішати. Випікати при темпер. 160-180 град 30-40 хв.

Заварний крем

Розтерти жовтки, ½ скл. молока, муки і крохмалю. Решту молока закип’ятити з цукром та ванільним цукром. Коли молоко закипить, тонкою струйкою влити яєчну суміш і варити о запустіння ще 5 хв. Остудити. Збити масло, по ложці додати до заварної маси, збиваючи.

Масу поділити на 3 частини. До 1 додати какао, збити. До 2  та 3 частини додати по 2 ложки цукатів.

Збираємо пляцок: Бісквіт з какао – крем з цукатами – кокосовий корж – крем з какао – горіховий корж – крем з цукатами – білий бісквіт – шоколадна помадка (рецепт тут)

 Ось пляцок «Делікатеси» і готовий. Сподівюсь, Вам сподобається цей новий рецепт пляцка!

0/5 (0 Reviews)