Інгредієнти:
Бісквіт з какао | |
---|---|
яйця | 10 шт. |
цукор | 1,5 скл. |
крохмаль | 5 ст.л. |
какао | 3 ст.л. |
мука | 5 ст.л. |
порошок до печива | 3 ч.л. |
олія | 3 ст.л. |
вода | 1 ст.л. |
Яблучний шар | |
яблука | 2 кг |
лимонне желе | 3 шт. |
цукор | 1 скл. |
масло | 2 ст.л. |
вода | 0,5 л |
Заварний крем | |
пудинг сметанковий | 1 п. |
молоко | 0,5 л |
цукор | 5 ст.л. |
масло | 200 г |
цедра лимонна | з 1/2 шт. |
апельсинові цукати | для посип. |
Недавно я спробувала новий рецепт пляцка з яблуками “Кіліманджаро”. До його складу входять прості і доступні інгредієнти. Цей пляцок виходить великий та високий. Шар з яблук має приємний лимонний смак, завдяки лимонному желе. Бісквітні коржі за цим рецептом – запашні та пухкі. Словом, новий пляцок “Кіліманджаро” – дуже смачний та оригінальний. Варто спробувати!
Як приготувати
Бісквіт з какао. Білки збити, додати цукор, збити. До жовтків додати щіпку солі і олію. Ретельно перемішати вінчиком. До збитих білків додати жовтки, збити. Додати муку, порошок до печива, крохмаль, какао, 1 ст.л. води, перемішати все на низьких обертах міксера. Випікати в застеленій пергаментом формі, при температурі 190 град 50хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати вздовж на дві частини.
Яблучний шар. Яблука почистити, потерти на крупній терці, додати цукор, перемішати. В антипригарну каструлю покласти масло, розтопити. Додати яблука. Тушити на маленькому вогні 20-30 хв, постійно помішуючи, щоб яблука розварились до однорідності. Окремо розвести 3 п. лимонної галяретки в 0,5 л. води. Влити до яблучної маси, перемішати. Поставити охолоджуватись. Коли маса почне застигати, стане гелеподібною, щоб не розтікалась, викласти на корж з какао. Поставити у холод для застигання, приблизно на 40 хв.
Заварний крем на пудингу. Зварити сметанковий пудингна 0,5 л. молока.(Рецепт тут.). Охолодити. Додати 200 г м’якого масла, цедру з 1/2 лимона. Збити. Викласти крем на застиглий яблучний шар. Прикрити другим бісквітним коржем.
Залити шоколадною помадкою. Посипати цукатами з апельсина. На цьому фото у мене пляцок зверху просто змащений яблучною масою і посипаний кокосовою стружкою
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!