Новий пляцок “Кіліманджаро”

Інгредієнти:

Бісквіт з какао
яйця 10 шт.
цукор 1,5 скл.
крохмаль 5 ст.л.
какао 3 ст.л.
мука 5 ст.л.
порошок до печива 3 ч.л.
олія 3 ст.л.
вода 1 ст.л.
Яблучний шар
яблука 2 кг
лимонне желе 3 шт.
цукор 1 скл.
масло 2 ст.л.
вода 0,5 л
Заварний крем
пудинг сметанковий 1 п.
молоко 0,5 л
цукор 5 ст.л.
масло 200 г
цедра лимонна з 1/2 шт.
апельсинові цукати для посип.

Недавно я спробувала новий рецепт пляцка з яблуками “Кіліманджаро”. До його складу входять прості і доступні інгредієнти. Цей пляцок виходить великий та високий. Шар з яблук має приємний лимонний смак, завдяки лимонному желе. Бісквітні коржі за цим рецептом – запашні та пухкі. Словом, новий пляцок “Кіліманджаро” – дуже смачний та оригінальний. Варто спробувати!

 

Як приготувати

Бісквіт з какао. Білки збити, додати цукор, збити. До жовтків додати щіпку солі і олію. Ретельно перемішати вінчиком. До збитих білків додати жовтки, збити. Додати муку, порошок до печива, крохмаль, какао, 1 ст.л. води, перемішати все на низьких обертах міксера. Випікати в застеленій пергаментом формі, при температурі 190 град 50хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати вздовж на дві частини.

Яблучний шар. Яблука почистити, потерти на крупній терці, додати цукор, перемішати. В антипригарну каструлю покласти масло, розтопити. Додати яблука. Тушити на маленькому вогні 20-30 хв, постійно помішуючи, щоб яблука розварились до однорідності. Окремо розвести 3 п. лимонної галяретки в 0,5 л. води. Влити до яблучної маси, перемішати. Поставити охолоджуватись. Коли маса почне застигати, стане гелеподібною, щоб не розтікалась, викласти на корж з какао. Поставити у холод для застигання, приблизно на 40 хв.

Заварний крем на пудингу. Зварити сметанковий пудингна 0,5 л. молока.(Рецепт тут.). Охолодити. Додати 200 г м’якого масла, цедру з 1/2 лимона. Збити. Викласти крем на застиглий яблучний шар. Прикрити другим бісквітним коржем.

Залити шоколадною помадкою. Посипати цукатами з апельсина. На цьому фото у мене пляцок зверху просто змащений яблучною масою і посипаний кокосовою стружкою 

0/5 (0 Reviews)