Інгредієнти:
Ванільний бісквіт | |
---|---|
яйця | 4 шт |
цукор | 3/4 скл. |
ванільний цукор | 1 п. |
мука | 0,5 скл. |
крохмаль | 0,5 скл. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
вода тепла | 2 ст.л |
Маковий бісквіт | |
яйця | 4 шт |
цукор | 4 ст.л. |
мука | 3 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
мак сухий | 0,5 скл. |
Полуничне суфле | |
сметана домашня | 0,5 л |
загущувач до сметани | 1 п. |
желе полуничне | 2 п. |
цукор- пудра | 2 ст.л. |
Ванільний крем | |
ванільний пудинг | 1 п |
молоко | 0,5 л |
цукор | 3 ст.л. |
масло | 250 г |
сухе печиво | 300 г |
Новий пляцок «Попелюшка». Рецепт з фото
Сьогодні пропоную Вам новий рецепт дуже смачного пляцка. Ванільний і маковий бісквіт, ванільний крем та моє улюблене полуничне суфле. Дуже ніжний і м’якенький пляцок. Рецепт подруги з деякими моїми змінами. Такий новий пляцок прикрасить та урізноманітнить Вашу святкову випічку. Рекомендую його для Різдвяних свят!
Як приготувати
Ванільний бісквіт.Білки збити до піни. Вкінці додати цукор, ванільний цукор, збити. По одному додати жовтки, збиваючи. Додати муку та порошок до печива. Обережно перемшати. Влити у форму, застелену пергаментом. Випікати 40 хв. при температурі 180 град.
Маковий бісквіт.Готуємо так само,як ванільний. Тільки вкінці, коли вже додали муку, додаємо ще сухий мак. Перемішуємо.
Полуничне суфле.Желе заливаємо 0,25 л гарячої води. Розмішуємо до повного розчинення. Окремо збиваємо холодну сметану з цукром-пудрою та пакетиком загущувача, поки маса не стане густою та пишною. Коли желе охолоне ( але ще не загусне), вливаємо його в збиту сметану. Перемішуємо. Даємо ще постояти у холоді кілька хвилин, щоб маса почала гуснути. Викладаємо на білий бісквіт. Зверху кладемо маковий бісквіт,злегка притискаємо. Залишаємо у холодильнику на кулька годин до загустіння суфле.
Ванільний крем.Варимо ванільний пудинг на молоці.Для цього від 0,5 л молока відлити півсклянки. У цих півсклянки розчинити пудинг. До решти молока додати цукор та довести до кипіння. Коли закипить, тонкою цівкою влити розчинений пудинг, безперервно помішуючи до загустіння. Остудити.
М’яке масло збити, по ложці додаючи охолоджений ванільний пудинг.
Крем викласти на маковий бісквіт, рівномірно розподілити. На крем викласти шар сухого печива, у мене “До чаю”. Залити шоколадною помадкою( рецепт тут)
Смачний пляцок готовий! Насолоджуйтесь!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!