Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
жовтки | 5 шт. |
цукор | 1 скл. |
борошно | 3 скл. |
розпушувач | 3 ч.л. |
маргарин | 1 п. |
сметана | 3 ст.л. |
Начинка | |
білки | 5 шт. |
цукор | 1 скл. |
яблука | 1 кг |
мак | 100 г |
вишневий кисіль | 2 п. |
Крем | |
молоко | 1 скл. |
манка | 2 ст.л. |
цукор | 0,5 скл |
банани | 2 шт |
масло | 150 г |
Рецепт пляцка “Принцеса на горошині” мені дала сусідка, родом з Івано-Франківщини. Які ж смачні та гарні пляцки там печуть! Я зразу вирішила спекти цей пляцок. І була насправді зачарована ним! Хоч нових пляцків перепекла вже багатенько…))В цьому пляцку все дуже гармонійно та вдало поєднано. Яблука і сухий мак, який підкреслює смак пісочного тіста та бізе з киселя. Пляцок виходить одночасно хрусткий та ніжний. Але найбільше мені сподобався банановий крем! Геніально простий: манна каша, масло і банан. Але який смачний! Пропорція ідеальна – крем густий і його достатньо багато, щоб пропитати пляцок. Словом, все супер! Обов”язково спробуйте цей новий рецепт.
Як приготувати
Форма 25*35 см
Тісто. Муку + розпушувач посікти з маргарином до утворення крихти. Окремо збити жовтки з цукром. Влити збиті жовтки у муку з маргарином. Додати 1 скл цукру, 3 ст.л. сметани та замісити тісто. Поділити його на 4 частини: 2 рівні ч. більші та 2 рівні ч .менші. Менші частини тіста кладемо у морозилку, більші – в холодильник.
Тим часом, готуємо начинку. Яблука почичтити, порізати скибками 5 мм. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати 2 уп. польського киселю, збити.
1 більшу частину тіста розкачати, викласти у форму. Яблука мокаємо в сухий мак та викладаємо на тісто. Зверху змащуємо 1/2 білків. На білки потрібно потерти 1 меншу ч. тіста. Вмпікаємо при темпераурі 200 град приблизно 50 хв.
Так само готуємо ще один корж.
Крем. До молока додати 0,5 скл. цукру, перемішати, поставити варити, всипати 2 ст.л. манки. закип”ятити, постійно помішуючи. Остудити. Банани потерти на грубій терці. Додати до манки м”яке масло, збити до пишної маси. Вкінці додати потерті банани, збити все разом.
Збираємо пляцок: перший корж начинкою до низу – крем – другий корж начинкою доверху. Дати пропитатись мінімально – 6 год.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!