Новий пляцок “Принцеса на горошині”

Інгредієнти:

Тісто
жовтки 5 шт.
цукор 1 скл.
борошно 3 скл.
розпушувач 3 ч.л.
маргарин 1 п.
сметана 3 ст.л.
Начинка
білки 5 шт.
цукор 1 скл.
яблука 1 кг
мак 100 г
вишневий кисіль 2 п.
Крем
молоко 1 скл.
манка 2 ст.л.
цукор 0,5 скл
банани 2 шт
масло 150 г

Рецепт пляцка “Принцеса на горошині” мені дала сусідка, родом з Івано-Франківщини. Які ж смачні та гарні пляцки там печуть! Я зразу вирішила спекти цей пляцок. І була насправді зачарована ним! Хоч нових пляцків перепекла вже багатенько…))В цьому пляцку все дуже гармонійно та вдало поєднано. Яблука і сухий мак, який підкреслює смак пісочного тіста та бізе з киселя. Пляцок виходить одночасно хрусткий та ніжний. Але найбільше мені сподобався банановий крем! Геніально простий: манна каша, масло і банан. Але який смачний! Пропорція ідеальна – крем густий і його достатньо багато, щоб пропитати пляцок. Словом, все супер! Обов”язково спробуйте цей новий рецепт.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Муку + розпушувач посікти з маргарином до утворення крихти. Окремо збити жовтки з цукром. Влити збиті жовтки у муку з маргарином. Додати 1 скл цукру, 3 ст.л. сметани та замісити тісто. Поділити його на 4 частини: 2 рівні ч. більші та 2 рівні ч .менші. Менші частини тіста кладемо у морозилку, більші – в холодильник.

Тим часом, готуємо начинку. Яблука почичтити, порізати скибками  5 мм. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати 2 уп. польського киселю, збити.

1 більшу частину тіста розкачати, викласти у форму. Яблука мокаємо в сухий мак та викладаємо на тісто. Зверху змащуємо 1/2 білків. На білки потрібно потерти 1 меншу ч. тіста. Вмпікаємо при темпераурі 200 град приблизно 50 хв.

Так само готуємо ще один корж.

Крем. До молока додати 0,5 скл. цукру, перемішати, поставити варити, всипати 2 ст.л. манки. закип”ятити, постійно помішуючи. Остудити. Банани потерти на грубій терці. Додати до манки м”яке масло, збити до пишної маси. Вкінці додати потерті банани, збити все разом.

Збираємо пляцок: перший корж начинкою до низу – крем – другий корж начинкою доверху. Дати пропитатись мінімально – 6 год.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)