Інгредієнти:
| Тісто | |
|---|---|
| яйця | 8 шт. |
| цукор | 1 скл. |
| масло | 250 г |
| амоній | 2 ч.л. |
| борошно | 3 скл. |
| сметана | 1 скл. |
| какао | 3 ст.л. |
| Начинка | |
| вишні у власному соку | 1 л |
| горіхи грецькі | 1 скл. |
| Крем | |
| молоко | 750 мл |
| цукор | 1 скл. |
| пудинг ванільний | 2 уп. |
| масло | 300 г |
| Додатково | |
| шоколад | 100 г |
Це старий добрий рецепт пляцка з вишнями, який зберігся у мене ще здавна))Колись ми пекли його часто на День Народження, а зараз якось призабули. Постійно з”являються нові інгредієнти і , відповідно, нові рецепти пляцків. Але ж і такі перевірені рецепти інколи дуже навіть доречні.Тут прості та доступні складники, тому виходить досить дешевий пляцок. Крем можна приготувати будь-який Ваш улуюблений. І сметаноковий, і згущенку, і заварний. У мене це простий заварний крем на ванільному пудингу, що на смак нагадує морозиво.
Вцілому, пляцок виходить великий та смачний. Вишеньки та горішки чудово його доповнюють. Спробуйте – дуже смачно та просто!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Тісто. Яйця збити з цукром. Окремо розчинити амоній у сметані, перемішати та залишити на 10 хв, щоб амоній прореагував і утворилась піниста маса. з”єднати цю масу зі сметаною, перемішати. Додати розтоплене масло(можна маргарин) та перемішати. Додати 3 скл. борошна та замісити тісто міксером. Тісто виходить однорідне, консистенцією, як густа сметана. Розділити його на дві частини. До однієї частини додати 3 ст.л. какао та перемішати до однорідності.
1/2 ч. білого тіста викладаємо у застелену форму. На тісто викладаємо вишні. По вишнях поливаємо решта білого тіста. Робимо це обережно, ложкою так, щоб в результаті вишні “сховались”. Випікаємо при температурі 190 град. 1 год. Гарячий корж виймаємо з форми, охолдоджуємо.
З коричневого тіста печемо 2 однакових коржі. Випікаємо їх при температурі 180 град 25 хв.
Крем. Від 750 мл. молока відлити 1 скл. Розчинити у ній 2 п. ванільного пудингу. До решта молока додати 1 скл. цукру, перемішати, закип”ятити. У кипляче молоко, тоненькою цівкою влити розчинений пудинг, постійно помішуючи. Варити, помішуючи, ще кілька хвилин до загустіння. Остудити. М”яке масло збити, по ложці додаючи пудинг, до пишної маси.
Збираємо пляцок: коричневий корж – крем – 1/2 скл.горіхів – білий корж з вишнями – крем – 1/2 скл.горіхів – коричневий корж .
Зверху пляцок змастити шоколадом та посипати горіхами. Залишити пропитатись на 12 год.
Смачного!





























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!