Пляцок “Бандерівський”


            Пляцок "Бандерівський"

Інгредієнти:

 Тісто
борошно 600 г
маргарин 250 г
жовтки 6 шт.
цукор 200 г
сметана 100 мл
розпушувач 10 г
Сирна начинка
сир  500 г
цукор 50 г
яйця 2 шт.
манка 15 г
крохмаль 20 г
курага 50 г
цукор 200 г
 Макова начинка
мак 150 г
білки 2 шт
цукор 50 г
масло 50 г
 Кокосова начинка
білки 4 шт.
цукор 100 г
кокосова стружка 100 г
 Горіхова начинка
грецькі горіхи 200 г
масло 50 г
мед 50 г
цукор 40 г
розпушувач 10 г
Крем
сік з вишень 250 мл
вода 500 мл
пудинг вишневий 2 п(по 40 г)
масло 400 г
вишні у власному соку 200 г

Пляцок “Бандерівський” – це сама розкіш! Здається, у ньому одному зібрані всі найкарщі рецепти галицьких пляцків! Це і сирник, і маківник, і горіховець, і бізе…та доповнено смачним насичено-вишневим кремом та вишнями. Це неперевершено смачно та гарно! Звичайно, з цим пляцком треба трохи повозитись і список інгредієнтів не маленький. Але, повірте, воно того варте! Це дуже смачний пляцок, високий та яскравий! Якщо хочете здивувати гостей і спекти пляцок на святковий стіл – тоді пляцок “Бандерівський” саме те, що треба!

Як приготувати

Тісто. Борошно + порошок до печива перетирти з маргарином. Окремо жовтки збити з цукром.Додати до крихти з маргарину і борошна. Додати 100 мл сметани. Замісити густе тісто. Поділити його на 8 рівних частин. 4 ч. покласти в холодильник, 4 – в морозилку (щоб було їх потім легко натирати на терці).

Сирна начинка. Домашній сир змолоти блендером. Додати крохмаль, манку, ванільний цукор, курагу, яйця та все ретельно премішати. 

У форму викласти 1 ч. тіста з холодильника, на неї викласти сирну масу. Затерти 1 ч. тіста з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.

Макова начинка. Мак запарити, остудити. Додати розтоплене масло, 2 білки, збитих з 50 г цукру, 10 г розпушувача та все перемішати. Викласти на тісто з холодильника, затерти тістом з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.

Горіхова начинка. Горіхи порізати. Додати масло, мед, цукор та розтопити все на сковороді, щоб всі компоненти з”єднались. Це приблизно 2-3 хв. Так само викласти карамелізовані горіхи на тісто з холодильника, затерти тістом з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.

Кокосова начинка. 4 білки збити з 100 г цукру в густу піну до “стійких піків”. Додати 100 г кокосової стружки, перемішати лопаткою. І  викласти кокосову начинку на тісто з холодильника, затерти тістом з морозилки. Випікати 30-40 хв при температурі 180 град.

Крем. 1 скл. соку від вишень та 1 скл. води закип”ятити. Окремо розчинити 2 п. ( по 40 г) вишневого пудинга в 250 мл води. Влити пудинг в киплячий сік, варити помішуючи, до загустіння 3-5 хв. Накрити кришкою, остудити. М”яке масло збивати, по ложці додаючи пудинг.

Збираємо пляцок. Корж з сиром – 1/3 крему – 1/2 вишень – корж з маком – 1/3 крему – корж з горіхами – 1/3 крему – 1/2 вишень – кокосовий корж. Дати настоятись пляцку 12 год.

Смачного! Слава Україні!


            Пляцок "Бандерівський"


            Пляцок "Бандерівський"


            Пляцок "Бандерівський"


            Пляцок "Бандерівський"


            Пляцок "Бандерівський"

5/5 (1 Review)