Пляцок “Кора Дуба”

Інгредієнти:

Горіховий корж
білки 8 шт.
цукор 200 г
ванільний цукор 12 г
горіхи 200 г
кокосова стружка 200 г
родзинки 50 г
борошно 35 г
рзпушувач 10 г
Бісквіт на жовтках
яйця 2 шт.
жовтки 8 шт.
борошно 200 г
цукор 130 г
розпушувач 10 г
шоколад 400 г
Крем
персики 1 б. (820 г)
вода 0,5 л
ванільниий пудтнг 2 шт.
цукор 40 г
масло 400 г
Желе
персикове желе 2 п.
вода 250 мл

Пляцок “Кора Дуба”  – це один з найкращих рецептів Західної України! Фото та відео пляцка говорять самі за себе. Дуже оригінальний та яскравий в розрізі. В нашому регіоні такий шикарний пляцок готують для фуршету на весілля чи ювілей. Він виглядає на святковому столі неперевершено!  І повірте, що це не менш смачно! По-справжньому горіхові коржі, насичено-персиковий крем, ніжний бісквіт на жовтках з ноткою шоколаду та персикове желе…Фантастично смачно! Спробуйте – і переконайтесь! Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепту.

Як приготувати

Форма 25*25 см, вага – 3.400 кг, висота – 9 см

Горіховий корж. 8 білків збити (жовтки залишити для бісквіту). Додати цукор та ванільний укор, збивати, доки цукор не розчиниться. Додати борошно, розпушувач, горіхи, кокосову стружку, родзинки та обережно все перемішати. Викласти у застелену форму та випікати 50 хв при температурі 180 град. Остудити, розрізати на 2 частини.

Бісквіт на жовтках. 2 білки збити в піну. Додати цукор, збивати до розчинення цукру. По одному додавати 10 жовтків. Збивати, щоб утворилась пишна та густа маса. Додати борошно та розпушувач і замісити тісто. Викласти у застелену форму, випікати при температурі 180 град 40 хв. Остудити, розрізати на 2 частини. Змастити розтопленим шоколадом +  молоко з кожної сторони. Я для цього використала по 100 г шоколаду + 20 мл молока на одну сторну. Залишити в прохолодному місці, щоб шоколад застиг.

Крем. Зварити персиковий пудинг. Для цього персики відцідити від соку. У мене вийшло чуть більше, ніж 250 мл соку. Додати ще 250 мл води, 40 г цукру та закип”ятити це все. Окремо розчинити 2 п. ванільного пудингу у 250 мл води. Влити пудинг до киплячого персикового сиропу  та варити, помішуючи, до загустіння ще кілька хвилин. Зняти з вогню, остудити. Збити 400 г м”якого масла, по ложці додаючи пудинг.

Желе. 2 п. персикового желе розчинити у 250 мл кип”ятку. Остудити до гелеподібної консистенції.

Збираємо пляцок. Горіховий корж – 1/4 ч. крему – бісквіт з шоколадом – 1/4 ч. крему – персики – 1/4 ч. крему – бісквіт з шоколадом – 1/4 ч. крему – горіховий корж, зрізаною частиною вверх – персикове желе.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)