Пляцок “Лімончелло”

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 1 п.
цукор 1 скл.
яйця 3 шт.
сметана 4 ст.л.
мука 2,5 скл.
цедра з 1 апельсину
Крем з киселем
сметана 400 г
цукор 1 скл.
кисіль 1 п.
згущувач до сметани 2 п.
Лимонна начинка
лимони 2 шт.
цукор 12 скл.
желе лимонне 1 п.
Додатково
мармелад 300 г

Пляцок лімончелло дуже лимонний, тому і має таку назву відомого італійського лікеру. Раніше мені  справді не доводилось куштувати таку насичено-лимонну випічку. Але у цьому новому пляцку дійсно дуже добре відчувається лимон, тому пляцок ароматний та смачний. Лимонна начинка дуже апетитна! Цікавий рецепт пляцка з лимоном та оригінальний. Тому  рекомендую нашим господиням спробувати!

Як приготувати

Тісто. 1 п. маргарину, 1 скл. цукру, 3 яйця, 4 ст.л. сметани, 2,5 скл. муки, 2 ст.л. порошку до печива.

Маргарин посікти з мукою, додати ісі інші складники та замісити еластичне тісто. Розділити на 4 частини. Поставити у холодильник на 2 години.

Лимонна начинка 

Лимони помити, змолоти в блендері(або через м”ясорубку).Додати 2 скл. цукру та дві упаковки лимонної галяретки. Перемішати. Розділити на 2 частини.

1 ч. тіста розкачати, викласти на протвінь, зробити бортики. Половину начинки викласти на тісто. Зверху на начинку викласти ще одну частину тіста, “пощипавши” її шматочками, як на фото. Випікати при температурі  200 град. 50 хв. Так само робимо інші дві частини тіста та поливину начинки. Виходить два коржа з лимонною начинкою.

Крем. Зварити лимонний кисіль з пакета, як вказано на упаковці. Остдити. Окремо збити сметану з цукром в густу піну. Поступово додати кисіль, продовжуючи збивати. Готовим кремом перекладаємо пляцок. Зверху пляцок також змащуємо кремом та прикрашаємо мармеладом.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)