Пляцок “Мартин”


            Пляцок "Мартин"

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 1 п.
цукор 1 скл.
яйця 2 шт.
мука ск. забере
амоній 1 ст.л.
Для начинки
мак 2 скл.
яйця 2 шт.
цукор 150 г
повидло 2 скл.
Крем
масло 300 г
какао 1 ст.л.
цукор-пудри 1 скл.

Пляцок “Мартин” – оригінальний і смачний. Рецепт моєї свекрухи, яким я залюбки поділюся з Вами. Це досить дешевий пляцок. Коржі – крихкі, пісочні. В середині макова начинка та начинка з повидла.  І простий крем з маслом і какао. Пляцок не надто солодкий, що мені в ньому подобається. Зробити його легко, вдається завжди. Якщо Ви не знаєте, які нові пляцки спекти на свята, щоб не дорого і вдало – то сміливо обирайте пляцок “Мартин”. Не прогадаєте! Ось рецепт з фото.

 

Як спекти пляцок

Маргарин, смметану і цукор закип’ятити на маленькому вогні. Зняти з вогню, до теплої маси додати 2 яйця, перемішати вінчиком. Додати амоній, перемішати. Додати муки, скільки забере. Тісто має бути туге, як на пироги. Поставити у холод на 2 год.

Макова начинка. 2 скл. маку перемолоти, запарити. Остудити. Дадати 150 г цукру, 2 яйця. Перемішати. (Як запарити мак дивіться тут.)

Розділити тісто на 8 частин. Розкачувати тоненько, викладати у застелену пергаментом братванку. Першу частину тіста змастити повидлом, найкраще – з чорної смородини. Але можна будь-яким. У мене на фото – абрикосове варення. Накрити другою частиною тіста. Викласти макову начинку. Накрити третьою частиною тіста. Знову змастити варенням і прикрити четвертою чатиною тіста. Випікати все разом при температурі 190 град 1 год. Так само зробити і другу поляницю. Тільки спочатку викласти макову начинку, потім повидло і знову мак.

Крем. 300 г масла, 1 ст.л. какао, 1 скл. цукру-пудри.

Залити шоколадною помадкою. (тут рецепти)

 

0/5 (0 Reviews)