Пляцок “Марусенька”

Інгредієнти:

Бісквіт з какао
яйця 8 шт.
цукор 1 скл.
крохмаль 2 ст.л.
какао 3 ст.л.
мука 5 ст.л.
порошок до печива 2 ч.л.
Горіховий корж
білки 5 шт.
цукор 200 г
горіхи грецькі 250 г
мед 1,5 ст.л.
мука 1 ст.л.
крохмаль 1 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
Кавовий крем
згущенка сира 1 б.
масло вершкове 200 г
кава розчинна 1 ч.л.
горілка 1 ст.л.

Я дуже люблю пляцки, зокрема наші західні пляцки.  Але найбілше мені до смаку, коли вони з горіхами та згущенкою. Тому новий пляцок з милою назвою “Марусенька”, мене підкорив. У ньому чудово поєднані пухкі бісквітні коржі, безе з горіхами та кавовий крем на згущенці. Все просто…Але насправді це дуже смачний пляцок! Ось рецепт з фото.

 

Як приготувати

Бісквіт з какао. Білки збити в піну, додати цукор, збити. По одному додати жовтки, збити. Вкінці додати муку, порошок до печива, крохмаль і какао. Перемішати. Випікати при 190 град. 50 хв. Остудити. Розрізати вздовж на 2 частини.

Корж з горіхами. Горіхи порізати, змішати з медом, мукою та порошком до печива. Білки збити в піну, додати цукор, збити. Горіхову сіміш додати до білків, обережно перемішати. Випікати при температурі не більше 150 град. 2 години.

Крем. М’яке масло збити, по трохи додаючи згущенку. Вкінці додати 1 ч.л. розчинної кави, розведеної в 1 ст.л. горілки.

Збираємо пляцок: 1/2  бісквіту – 1/2 крему – горіховий корж – 1/2 крему – 1/2 бісквіту. Полити шоколадною помадкою.

0/5 (0 Reviews)