Пляцок «Медівник з маком»

Інгредієнти:

Для медового бісквіту
яйця 8шт.
цукор 250 г.
мед 180 г
мука 450 г
олія 10 г
оцет 10 г
сода 1 ч.л.
Для макового коржа
яйця 4 шт
яблука 2-3 шт
мак 125 г
манка 4 ст.л
масло 75 г
порошок до печива 2 ч.л.
горіхи грецькі 0,5 скл.
Для крему
сметана домашня 750 г
цукор 150 г

Пляцок «Медівник з маком». Рецепт з фото

Запашний медовий бісквіт та пухкий маковий корж з горіхами. Люблю таке чудове поєднання. А у цьому пляцку вони ще й пропитані легким білковим кремом. Тут можна зробити вершковий крем, замість білкового, буде також дуже смачно. Отже, спробуйте і Ви цей смачний рецепт медово-макового пляцка!

Як приготувати

Медовий бісквіт. Цукор, мед і яйця збити до збільшення в об’ємі і  утворення білої густої маси. (приблизно 6-8 хв). Зменшити оберти міксера, влити олію і погасити соду над тістом, відразу додати, перемішати. Міксер вимкнути, додати всю муку, акуратно перемішати вручну і одразу ж випікати в розігрітій до 180 град. духовці приблизно 40 – 50 хв. Я пекла один корж, потім розрізала горизонтально на 2 частини. Але можна випікати і кожну частину  окремо. Тоді час випікання буде меншим.

Маковий корж .Яблука очистити, потерти на грубій терці, сік не відтискати. Горіхи подрібнити. Мак перемолоти, запарити, остудити. Мак і горіхи додати до яблук. Посипати манкою. Білки відділити від жовтків. Жовтки збити з цукром до білого. Влити до яблук і маку. Також додати вершкове масло, порошок до печива, все добре перемішати. Окремо збити білки, акуратно ввести в макову масу. Пекти при 180 град. 40-50 хв.

Крем. Сметана домашня – 750 г, цукор – 150г. Збити до пишності

5/5 (1 Review)