Пляцок “Метеорит”

Інгредієнти:

Тісто
мука 3 скл.
кефір 450 г
яйця 4 шт.
оцет 1 ст.л.
сода 2 ч.л.
цукор 2 скл.
какао 100 г
олія 50 г
вода 1 скл.
Начинка
масло 400 г
какао 50 г
вода 0,5 скл.
цукор 1,5 скл.
сухе молоко 150 г
печиво  “petit beurre” 400 г
горіхи 1 скл.

Рекомендую всім господиням, що печуть пляцки, спробувати шоколадний пляцок “Метеорит”. В середині дуже цікавий шар з шоколадної помадки, печива та горіхів. А коржі вдаються високими, пухкими, темними та вологими. Дуже смачний , гарний та великий пляцок! В розрізі виглядає супер! Рецепт пляцка, як на мене, зовсім не складний, що також важливо. Ось фото та коротке відео пляцка. Дивіться, читайте та готуйте з любов”ю!  Чекаю на Ваші враження в коментарях

Як приготувати

Тісто. 100 г какао, 2 скл. цукру, 3 скл. муки, 4 яйця, 450 г кефіру, 50 г олії, 1 скл. води, 2 ч.л. соди, 1 ст.л. оцту.

Окремо змішати сухі та рідкі(крім води і оцту) інгредієнти. Влити рідкі у сухі, перемішати вінчиком до однорідності, додати 1 ст. л. оцту та 1 скл. води. Збити все міксером, щоб не було комочків. Влити тісто у застелену пергаментом форму та залишити на 10 хв. при кімнатній температурі. На тісті утворяться бульбашки. Можна пекти два коржі, або зробити, як я – спекти 1 корж та розрізати навпіл. Так використовуємо духовку менше і економимо енергоресурси))) Готовність перевіряємо дерев”яною паличкою.

Начинка. 400 г масла, 50 г какао, 0,5 скл. води, 1,5 скл. цукру, 150 г сухого молока, 400 г печива “petit beurre”, 1 скл. горіхів.

Закип”ятити масло, цукор, какао та воду. Кип”ятити, помішуючи 5-7 хв. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури. Додати 150 г сухого молока, перемішати. Додати 1 скл. крупно порізаних грецьких горіхів та покришене печиво. Все премішати.

Отже, викладаємо масу на нижній корж, рівномірно розподіляємо, зверху кладемо другий корж, злегка притискаємо руками, щоб коржі “схопились” з масою. Залишаємо пляцок у холоді на кілька годин. Поливаємо шоколадною помадкою та посипаємо покришеним печивом.

Смачного!

5/5 (1 Review)