Пляцок ( торт) «Мурашник»

Інгредієнти:

маргарин 250 г
яйця 2 шт
цукор 0,5 скл
мука 4 скл
молоко 4 ст.л.
сода ½ ч.л
масло 400 г
мак 1 скл
арахіс смаж. 1 скл
варена згущенка 500 г
сира згущенка 250 г

Пляцок «Мурашник». Покроковий рецепт з фото.

Цей простий пляцок дійсно відповідає своїй назві. Бо в розрізі він дуже нагадує справжній мурашник. Одна моя знайома каже, що це пляцок для лінивих)) Можливо, в цьому є правда, адже це насправді простий рецепт. Але, незважаючи на це, пляцок «Мурашник» дуже смачний. Це улюблений десерт багатьох моїх рідних. В ньому є найсмачніші інгредієнти – згущенка, смажений арахіс і мак. Чудове поєднання з пісочним тістом! Готую я його дуже давно Це один з перших пляцків в моїй кулінарній книзі.. Люблю його за швидкість і простоту приготування, за те, що цьому пляцку можна легко надати практично будь-яку форму. Тому він добре підходть під мастіку. Насправді, існує кілька різних рецептів «Мурашника». У мене сьогодні смачний рецепт, удосконалений з досвідом. Спробуйте і Ви!

Як приготувати

М’який маргарин посікти з мукою, додати яйця, цукор, соду погаш. оцтом, молоко. Замісити туге еластичне тісто. Деко застелити пергаментом, змастити жиром. Відщипувати невеликі шматочки тіста і викладати у форму, не притискаючи, в довільному порядку, як на фото. Випікати у духовці приблизно 40 хв при темп. 190 град ( тісто має добре підрум’янитись). Остудити, покришити руками на невеликі шматочки, але й не надто дрібні ( як на фото). Додати сухий не мелений мак, смажений арахіс, сиру згущенку. Окремо збити м’яке масло з вареною згущенкою. Додати до покришеного коржа. Все ретельно перемішати. Викласти у форму, втрамбувати пляцок  руками. Охолодити. Смачного!
0/5 (0 Reviews)