Інгредієнти:
Шоколадні коржі | |
---|---|
кефір | 0,5 л |
яйця | 2 шт. |
сода | 1 ч.л. |
оцет | 1 ч.л. |
какао | 50 г |
цукор | 1 скл. |
мука | 1,5 скл. |
Горіхова маса | |
арахіс | 500 г |
печиво “До кави” | 500 г |
розчинна кава | 2 ч.л. |
коньяк | 1 ст.л. |
згущенка сира | 400 г |
масло | 400 г |
Пляцок “Снікерс”. Рецепт з покроковими фото
На Різдвяні свята цього року, пекла цей смачний пляцок з горіхами. Давненько вже я його не робила. Раніше – мало не на кожне свято. А поім з’явилися нові пляцки, хотілось спробувати нові рецепти і пляцок “Снікерс” призабула. Але недавно дивилась випічку західної України в інтернеті, і побачила цей рецепт. Пляцок на тому фото був дуже високий, горіховий прошарок був вдвічі білший, ніж раніше у мене. От я взяла свою стару записну книгу та вирішила зробити свій улюблений “Снікерс”, трохи удосконаливши його.
Як спекти пляцок “Снікерс”
Шоколадні коржі.
Какао, цукор та муку перемішіти. Яйця збити вінчиком, додати кефір, всипати соду, влити оцет, перемішати. З’єднати рідкі та сухі компоненти. Залишити тісто на 10 хв. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 200 град. 40 хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати горизонтально на 2 ч.
Прошарок з арахісу та печива. Горіхи посмажити, трішки подрібнити. Печиво поламати на шматочки ( не дуже дрібно). 2 ч.л. розчинної кави залити 0,5 скл кип’ятку, додати 1 ст.л. коньяку, розмішати. Масло збити міксером, додаючи тонкою струйкою згущенку.
Подрібнене печиво змішати з арахісом, влити каву, додати крем, перемішати. Масу викласти на шоколадний корж. Роподілити, злегка втрамбовуючи, щоб вийшов рівномірний шар. Зверху прикрити другим шоколадним кожем. Полити пляцок шоколадною помадкою (тут рецепт), посипати смаженим арахісом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!