Інгредієнти:
Світле тісто | |
---|---|
мука | 3,5 скл. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
маргарин | 250 г |
цукор | 0,5 скл. |
кефір | 0,5 скл. |
ванільний цукор | 1 уп. |
яйця | 2 шт. |
Темне тісто | |
мука | 2,5 скл |
какао | 3 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
цукор | 0,5 скл. |
кефір | 3 ст.л. |
яйця | 1 шт |
маргарин | 150 г |
Заварний крем | |
молоко | 0,75 л |
пудинг ванільний | 2 уп. |
масло | 300 г |
цукор | 3/4 скл |
лимон | 1 шт. |
Додатково | |
варення | 0,5 л. |
горіхи | 200 г |
Сьогодні пропоную Вашій увазі рецепт нового пляцка з горіхами і варенням “Джміль”. Пляцок виходить дуже смачний, високий та гарний, як і інші святкові пляцки Західної України. Але, що мене вразило найбільше в цьому рецепті, так це те, що усі інгредієнти прості та доступні. Такі продукти є в коморі кожної господині практично завжди. Тому цей пляцок виходить не тільки смачний, але і дешевий, що є ще одною його перевагою. Варення зі смородини та грецькі горіхи додають надзвичайного смаку цьому простому пляцку. Якщо не знаєте що спекти на Різдво чи свята – то спробуйте цей горіховий пляцок з варенням!
Як приготувати
Світле тісто.
Муку+порошок до печива посікти з маргарином. Додати цукор. ваніль. яйця, кефір та замісити тісто. Покласти його в холодильник на 2 години.
Темне тісто.
Муку+порошок до печива + какао перемішати, а потім посікти з маргарином. Додати цукор, кефір, яйце та замісити тверде тісто. Розділити його на 3 частини і покласти в морозилку на 30 хв -1 год.
Виймаємо біле тісто з холодильника, відділяємо 1/3 частину(решта – в холод.), розкачуємо і викладаємо у форму 25*35 см. Щедро змащуємо кисло-солодким варенням, посипаємо горіхами. Зверху потерти на терку 1/3 ч. коричневого тіста. Випікаємо у духовці при темп. 200 град приблизно 40 хв.
Випікаємо 3 таких коржі.
Крем.
З 0,75 л молока, 3/4 скл. цукру та 2 уп. ванільного пудингу зварити пудинг, як вказано на упаковці. Остудити, додати лимонну цедру та збити з м”яким маслом у пишну масу.
Змастити коржі кремом, залишити пропитатись бажано на 1 добу.(мін. на 12 год). За бажанням зверху пляцок полити розопленим шоколадом.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!