Пляцок з горіхами “Джміль”


            Пляцок з горіхами "Джміль"

Інгредієнти:

Світле тісто
мука 3,5 скл.
порошок до печива 2 ч.л.
маргарин 250 г
цукор 0,5 скл.
кефір 0,5 скл.
ванільний цукор 1 уп.
яйця 2 шт.
Темне тісто
мука 2,5 скл
какао 3 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
цукор 0,5 скл.
кефір 3 ст.л.
яйця 1 шт
маргарин 150 г
Заварний крем
молоко 0,75 л
пудинг ванільний 2 уп.
масло 300 г
цукор 3/4 скл
лимон 1 шт.
Додатково
варення 0,5 л.
горіхи 200 г

Сьогодні пропоную Вашій увазі рецепт нового пляцка з горіхами і варенням “Джміль”. Пляцок виходить дуже смачний, високий та гарний, як і інші святкові пляцки Західної України. Але, що мене вразило найбільше в цьому рецепті, так це те, що усі інгредієнти прості та доступні. Такі продукти є в коморі кожної господині практично завжди. Тому цей пляцок виходить не тільки смачний, але і  дешевий, що є ще одною його перевагою. Варення зі смородини та грецькі горіхи додають надзвичайного смаку цьому простому пляцку.  Якщо не знаєте що спекти на Різдво чи свята – то спробуйте цей горіховий пляцок з варенням!

Як приготувати

Світле тісто. 

Муку+порошок до печива посікти з маргарином. Додати цукор. ваніль. яйця, кефір та замісити тісто. Покласти його в холодильник на 2 години.

Темне тісто.

Муку+порошок до печива + какао перемішати, а потім посікти з маргарином. Додати цукор, кефір, яйце та замісити тверде тісто. Розділити його на 3 частини і покласти в морозилку на 30 хв -1 год.

Виймаємо біле тісто з холодильника, відділяємо 1/3 частину(решта – в холод.), розкачуємо і викладаємо у форму 25*35 см. Щедро змащуємо кисло-солодким варенням, посипаємо горіхами. Зверху потерти на терку 1/3 ч. коричневого тіста. Випікаємо у духовці при темп. 200 град приблизно 40 хв. 

Випікаємо 3 таких коржі.

Крем.

З 0,75 л молока, 3/4 скл. цукру та 2 уп. ванільного пудингу зварити пудинг, як вказано на упаковці. Остудити, додати лимонну цедру та збити з м”яким маслом у пишну масу.

Змастити коржі кремом, залишити пропитатись бажано на 1 добу.(мін. на 12 год). За бажанням зверху пляцок полити розопленим шоколадом.

Смачного!


            Пляцок з горіхами "Джміль"


            Пляцок з горіхами "Джміль"

0/5 (0 Reviews)