Пляцок з халвою “Зеленка”

Інгредієнти:

Коржі з халвою
яйця 8 шт.
цукор 5 ст.л.
халва 500 г
сухарі панірувальні 100 г
мука 1 скл.
сода, погаш. оцтом 2 ч.л.
Горіховий корж
горіхи грецькі 1 скл.
яйця 4 шт.
цукор 4 ст.л
мука 4 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
Крем
пудинг ванільний 2 уп.
молоко 750 мл
масло 300 г
цукор 150 г
Прошарок з желе
желе зелене 1 шт
вода  0,25 л

Цим смачним пляцком здивувала мене сусідка. Він у неї вийшов справді зелений-презелений))). Я спочатку подумала,що у тісті барвник. Але ні, такий зелений пляцок виходить від халви! При першій же нагоді, з великим натхненням, я взялася і собі пекти цей оригінальний зелений пляцок, щоб поділитись фото та відеорецептом із Вами. Але…на жаль…у мене зелені не вийшло. Ну зовсім трішечкии..якщо придивитись… у нижньому коржі….((( Хоча пляцок  все ж таки мені сподовався (і всім, хто його куштував). Він високий, смачний і гарний. Тому вирішила викласти цей рецепт на сайті. Можливо, у Вас він вийде по- справжньому зелений. Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепта.

Як приготувати

Коржі з халвою

8 білків збити в густу піну, додати цукор, збивати, додати жовтки, збивати. Халву подрібнити та перемішати із панірувальними сухарями. Додати до збитих білків, перемішати на низьких обертах міксера. Додати муку та соду, погашену оцтом, перемішати. Пекти 2 коржі при температурі 180 град приблизно 30-40 хв. Готовність пробуємо дерев”яною паличкою.

Горіховий корж.

4 біки збити+4 ст. л. цукру збити + 4 жовтки збити + 4 ст.л. муки збити на низьких обертах міксера+1ч.л. порошку до печ + 1 скл. подрібнених горіхів перемішати. Пекти при температурі 180-200 град.

Крем.

Від 750 мл молока вілити 1 скл., в якій розчинити 2 уп ванільного пудингу. До решти молока додати цукор за поставити, щоб закипіло. У кипляче молоко тонкою цівкою влити молоко з пудингом, постійно помішуючи до загустіння. Готовий пудинг остудити. Збити із м”яким маслом у пишну масу.

Желе

Желе зеленого кольору (зі смаком ківі, яблука чи агрусу) розчинити у 250 мл кип”ятку. Залити у форму, щоб утворився тоненький шар желе. Охолодити.

Збираємо пляцок: корж з халви – 1/2 крему – шматочки желе – горіховий корж – крем – желе корж з халви. Зверху залити пляцок шоколадною помадкою та прикрасити  за бажанням.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)