Простий торт в українському стилі

Інгредієнти:

Для прикрашання мастікою
мармишки ( зефір жувальний маршмелоу) 100 г
цукрова пудра 2 скл
крохмаль 2 ст.л.
харчові барвники 4 шт
Для білкового заварного крему
білки 4 шт
цукор 200 г
масло 300 г

Простий торт в українському стилі. Покрокові фото

Торти в українському стилі зараз дуже актуальні. От і я вирішила зробити торт з мастікою в українському стилі. В середині зроблений по рецепту смачного пляцка «Медівник з маком».Часу для прикрашання у мене було зовсім мало. Тому придумала такий простий спосіб, як швидко покрити торт мастікою. Він добре підійде тим, хто не має досвіду роботи з мастікою. Оскільки весь торт не потрібно обтягувати, вирівнювати і т.д. Збоку прикрасила білковим заварним кремом. Таким чином, вийшов простий торт в українському стилі. Він чудово пасуватиме практично до будь-якого українського свята. Зробити його просто. Отже, ось покроковий рецепт з фото приготування торта з мастікою в українському стилі.

Готовий торт зверху злегка змащуємо маслом(або будь-яким масляним кремом), для надійного фіксування вафлі.

 Робимо мармишкову мастіку. Розтоплюємо мармишки(зефр жувальний “Маршмелоу”) у мікрохвильовці, додаємо цукор-пудру, замішуємо. Має вийти еластична маса.

 

 

 

 

Мастіку розкачуємо не дуже тонким шаром. Вафлю з однієї сторони також легенько змащуємо маслом чи масляним кремом. Кладемо вафлю змащеною стороною на мастіку. Притискаємо. Це перевертаємо, легко розгладжуємо руками, обрізаємо зайве. Так за кілька хвилин отримуємо рівненьку поверхню з мастіки для нашого торта. Залишилось тільки прикрасити її. Таким швидким способом можна прикрашати і дитячі торти, і будь-які інші. 

 

 

 

 Тепер малюємо зображення, схоже на карту України.  Можна це зробити «від руки», не використовуючи ніяких шаблонів. Але я вирішила не ризикувати, щоб не прийшлось все переробляти. Та й мармишок для мастіки у мене не залишилось. Тому зробила такий собі шаблон. Взяла щоденник сина, там була карта України відповідного розміру. Поклала на неї пергаментний папір. Відмалювала. Вирізала. Потім перенесла цей малюнок на більш твердішу основу – картон ( приклала, обвела, вирізала).

 

 

За допомогою цього картонного шаблону зробила малюнок на мастіці ( див. фото 4). 

 

 

 

 

Розвела водою сухі харчові барвники синього та жовтого кольору. Розфарбувала «карту» 

Збоку зробила відбитки за допомогою вирубок для мастіки і розфарбувала його у синьо-жовтий колір. Хоча, це, напевно, трохи не вписується тут. На цьому торті краще би дивився якийсь дрібніший візерунок. 

 

 

 

 Залишаю фарби підсохнути. А тим часом готую білковий заварний крем ( рецепт тут)

Тепер обережно кладемо нашу вафельну пластину на торт. Злегка притискаємо руками, щоб зафіксувати. Верх торта практично готовий.

До готового білкового крему додаю кілька крапель харчового барвника. За допомогою кондитерського шприца прикрашаю торт збоку. Якщо у вас нема цього шприца, можна скористатись целофановим кульком чи просто викласти крем на торт ложкою.

 

 Вирізаємо букви і серце з мастіки. Змащуємо водою, кладемо на торт. Зверху букви і серце розфарбовуємо харчовими барвниками.

Ось торт з мастікою в українському стилі і готовий! Сподіваюсь, комусь стане у нагоді мій простий рецепт.

0/5 (0 Reviews)