Рецепт пляцка “Африканчик”

Інгредієнти:

Корж з маком
жовтки 8 шт.
маргарин 200 г
цукор 200 г
мед 0,5 скл
мак 1 скл.
какао 2 ст.л.
мука 1,5 скл.
порошок до печива 3 ч.л.
Білий корж
білки 8 шт.
цукор 1 скл.
мука 8 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
кокосова стружка 50 г
Прошарок з желе
яблука 1,5 кг
желе малинове 3 уп.
Крем
ванільний пудиг 2 п.
молоко 750 г
масло 250 г
згущене молоко 300 г
цукор 1 скл.

Хочу запропонувати всім господиням, які люблять смачні пляцки – рецепт нового пляцка “Африканчик”. Як Ви вже помітили, я “збираю” нові рецепти пляцків та намагаюсь їх відтворити, зі своїми поправками)) Моїм гостям дуже сподобався цей пляцок з маком.  Він вийшов високий, гарний, пухкий та смачний. “Ізюминку” в цьому рецепті додає прошарок з яблук та желе, завдяки якому пляцок виходить не нудний, з кислинкою. Дуже смачно! Коржі м”якенькі, ніжний, однорідний крем з сирою згущенкою, все це гармонійно між собою поєднано. Рецепт пляцка “Африканчик” цікавий та оригінальний, обов”язково спробуйте його на свята!!!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Корж з маком.

200 г м”якого марагарину збити з 200 г цукру, по одному додати 8 жовтків, збиваючи. додати 0,5 скл. рідкого меду, 1 скл. змеленого запареного маку.Все перемішати міксером до однорідності. Окремо з”єднати  1,5 скл. муки, 2 ст.л. какао, 3 ч.л. порошку до печива. Додати сухі компонети до рідких, все збити міксером, щоб добре перемішалось. Тісто розділити на 2 ч. Випікати 2 коржі при температурі 200 градусів 20 хв.

Білий корж з кокосом.

8 білків збити в густу піну, додати 1скл. цукру, збивати, поки цукор не розчиниться. Вкінці додати 8 ст.л. муки+1 ч.л. порошку до печива, перемішати. Потім додати 50 г кокосової стружки, перемішати. Випікати при темп. 200 град 40 хв.

Яблучний прошарок з желе.

1,5 кг яблук почистити, потерти на крупній терці. Якщо яблука дуже кислі, додати 2 ст.л. цукру. Тушити терті яблука 10-15 хв, доки вони не розваряться. До гарячої яблучної маси всипати 3 п. малинової галяретки, добре перемішати. Залишити у прохолодному місці, щоб маса вистигла та почала схоплюватись. Тоді викласти її на охолоджений білий корж і залишити в холодильнику до повного застигання, приблизно на 1год.

Крем заварний з сирою згущенкою.

Зварити 2 ванільних пудинги з 750 г молока. Від 0,75 л молока відлити 1 скл, в якій розчинити 2 уп. ванільного пудингу. До решти молока додати 1скл. цукру та поставити нагріватись, помішуючи. Коли молоко почне закипати, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг. Продовжувати помішувати. Маса почне густішати. Зняти з вогню, остудити.

Збивати пудингову масу з 250 г м”якого масла, по трохи додаючи 300 г сирого згущеного молока.

Збираємо пляцок: маковий корж – крем – білий корж з яблуками – крем – темний корж.

Зверху пляцок полити шоколадною помадкою, прикрасити за бажанням.

0/5 (0 Reviews)