Інгредієнти:
Корж з маком | |
---|---|
жовтки | 8 шт. |
маргарин | 200 г |
цукор | 200 г |
мед | 0,5 скл |
мак | 1 скл. |
какао | 2 ст.л. |
мука | 1,5 скл. |
порошок до печива | 3 ч.л. |
Білий корж | |
білки | 8 шт. |
цукор | 1 скл. |
мука | 8 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
кокосова стружка | 50 г |
Прошарок з желе | |
яблука | 1,5 кг |
желе малинове | 3 уп. |
Крем | |
ванільний пудиг | 2 п. |
молоко | 750 г |
масло | 250 г |
згущене молоко | 300 г |
цукор | 1 скл. |
Хочу запропонувати всім господиням, які люблять смачні пляцки – рецепт нового пляцка “Африканчик”. Як Ви вже помітили, я “збираю” нові рецепти пляцків та намагаюсь їх відтворити, зі своїми поправками)) Моїм гостям дуже сподобався цей пляцок з маком. Він вийшов високий, гарний, пухкий та смачний. “Ізюминку” в цьому рецепті додає прошарок з яблук та желе, завдяки якому пляцок виходить не нудний, з кислинкою. Дуже смачно! Коржі м”якенькі, ніжний, однорідний крем з сирою згущенкою, все це гармонійно між собою поєднано. Рецепт пляцка “Африканчик” цікавий та оригінальний, обов”язково спробуйте його на свята!!!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Корж з маком.
200 г м”якого марагарину збити з 200 г цукру, по одному додати 8 жовтків, збиваючи. додати 0,5 скл. рідкого меду, 1 скл. змеленого запареного маку.Все перемішати міксером до однорідності. Окремо з”єднати 1,5 скл. муки, 2 ст.л. какао, 3 ч.л. порошку до печива. Додати сухі компонети до рідких, все збити міксером, щоб добре перемішалось. Тісто розділити на 2 ч. Випікати 2 коржі при температурі 200 градусів 20 хв.
Білий корж з кокосом.
8 білків збити в густу піну, додати 1скл. цукру, збивати, поки цукор не розчиниться. Вкінці додати 8 ст.л. муки+1 ч.л. порошку до печива, перемішати. Потім додати 50 г кокосової стружки, перемішати. Випікати при темп. 200 град 40 хв.
Яблучний прошарок з желе.
1,5 кг яблук почистити, потерти на крупній терці. Якщо яблука дуже кислі, додати 2 ст.л. цукру. Тушити терті яблука 10-15 хв, доки вони не розваряться. До гарячої яблучної маси всипати 3 п. малинової галяретки, добре перемішати. Залишити у прохолодному місці, щоб маса вистигла та почала схоплюватись. Тоді викласти її на охолоджений білий корж і залишити в холодильнику до повного застигання, приблизно на 1год.
Крем заварний з сирою згущенкою.
Зварити 2 ванільних пудинги з 750 г молока. Від 0,75 л молока відлити 1 скл, в якій розчинити 2 уп. ванільного пудингу. До решти молока додати 1скл. цукру та поставити нагріватись, помішуючи. Коли молоко почне закипати, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг. Продовжувати помішувати. Маса почне густішати. Зняти з вогню, остудити.
Збивати пудингову масу з 250 г м”якого масла, по трохи додаючи 300 г сирого згущеного молока.
Збираємо пляцок: маковий корж – крем – білий корж з яблуками – крем – темний корж.
Зверху пляцок полити шоколадною помадкою, прикрасити за бажанням.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!