Інгредієнти:
Світлі коржі | |
---|---|
борошно | 2,5 скл. |
маргарин | 250 г |
жовтки | 4 шт. |
сметана | 2 ст.л. |
Безе | |
білки | 4 шт. |
цукор | 150 г |
горіхи | 2 скл. |
Темні коржі | |
маргарин | 250 г |
цукор | 1 скл. |
яйця | 3 шт. |
сметана | 3 ст.л. |
борошно | 1 скл. |
розпушувач | 2 ч.л. |
какао | 2 ст.л. |
Сметанний крем | |
сметана | 800 г |
цукор | 1,5 скл. |
ванільний цукор | 12 г |
загущувач сметани | 2 п. |
Крем зі згущенкою | |
масло | 300 г |
згущене молоко | 250 г |
горілка | 2 ст.л. |
Глазур | |
шоколад | 100 г |
молоко | 2 ст.л. |
Ось ще один з моїх улюблених пляцків – це пляцок “Хрещатий Яр”. Він насправді шикарний! Дуже смачний! Ніжні шоколадні коржі, пропитані сметанним кремом та хрустка слойка з безе, горішками та кремом зі згущенки. Смакота неймовірна! Печу його вже багато років і завжди в захваті від цього рецепта. Все дуже вдало виходить. І хоч набір продуктів досить великий, але і пляцок виходить великий та високий. Процес приготування такого торта досить трудоємкий, але пляцок “Хрещатий Яр” цього вартий! А Ви, господиньки пекли такий пляцок?Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепту.
Як приготувати
Світлі коржі. 250 г маргарину посікти з 2,5 скл. борошнаю Додати 4 жовтки та 2 ст.л. сметани, замісити тісто. Розділити його на 4 частини та покласти в холодильник.
Безе. 4 білки збити з 150 г цукру в густу піну. Поділити на 4 частини.
Світле тісто розкачати та викласти у форму, змастити 1/4 ч. білків, посипати 0,5 скл. горіхів. Випікати при температурі 160-170 град. 1 год і 20-30хв. Спекти таких 4 коржі.
Темні коржі. 250 г маргарину розтерти з 1 скл. цукру. Додати 3 яйця, збити. Додати 3 ст.л. сметани, 1 скл. борошна та 2 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. темного какао. Замісити тісто. З темного тіста спекти 2 коржі. Випікати при температурі 200 град 45 хв.
Сметанний крем. Сметану збити з цукром, ванільним цукром та загущувачем.
Крем зі згущенкою. 300 г м”якого масла збити з 250 г вареного згущеного молока. Додати 2 ст.л. горілки, збити.
Збираємо пляцок. Темний корж – 1/3 сметанного крему – світлий корж білками вверх – 1/2 крему зі згущенкою – світльй корж білками вниз – 1/3 сметанного крему – світлий корж білками вверх – 1/2 крему зі згущенкою – світлий корж білками вниз – 1/3 сметанного крему – темний корж – шоколадна помадка.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!