Рецепт піци з оливками

Інгредієнти:

молоко 0,5 скл.
яйця 1 шт.
олія 1 ст.л.
мука 1 скл.
сіль 0,5 ч.л.
дріжджі 20 г
творог 3 ст.л.
кукурудза 2 ст.л.
оливки 4-5 шт.
шинка 50 г
помідор 1 шт.
сир 50 г

Непевне кожній господині знайомий той період після свят, коли в холодильнику залишається багато всього смачненького, але їсти це вже нікому не хочеться. Саме в цей період стане в нагоді рецепт піци. Адже всі ці продукти, які шкода викинути, чудово поєднаються у смачній свіженькій домашній піцці. Зробити її дуже просто, а вийде точноне гірше, ніж у піцерії.

Тісто для піци робимо дріжджове. На 1 велику піцу, діаметром 30 см, я роблю тісто з 0,5 скл. молока.

Отже, молоко підігріти до 30-40 град. Розчинити у ньому дріжджі. Додати сіль, яйце, олію, спеції, муку. Замісити еластичне тісто. Залишити підходити на 50-60 хв. Коли тісто на піцу готове, тоненько його розкачуємо, приблизно 4 мм. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто. Далі на тісто викладаємо начинку, відступаючи 1,5 см від країв піци.

Начинка для піци. Творог розім’яти виделкою посолити, викласти на тісто, розподілити. Викласти консервовану кукурудзу. Викласти порізані оливки. Далі викласти шинку та очищений і порізаний півкільцями помідор. Останній шар – потертий сир.

Випікати піццу у розігрітій до 200 град. духовці 30-35 хв.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)