Шоколадна Карпатка рецепт

Інгредієнти:

 Тісто
борошно 4 ст.л.
какао 2 ст.л.
масло 150 г
яйця 5 шт.
сіль щіпка
порошок до печива 1/2 ч.л.
Крем
сметана 800 г
шоколад 400 г
цукор 2 ст.л.
какао 1 ст.л.
Для прикрашання
шоколад 50 г
цукрова пудра 1 ст.л.

Рецепт пляцка “Шоколадна Карпатка” присвячується всім любителям шоколаду. Надзвичайно смачно та по-справжньому шоколадно! Заварне повітряне тісто зі скоринкою та вершковий шоколадний крем….не пляцок, а справжня насолода! А які дивовижно – горбаті виходять коржі, як гори Карпати)))) Не даремно у цього чудового пляцка така назва. І готувати його зовсім не складно. Ось відео та фото шоколадної карпатки, випробованої мною. Спробуйте та насолоджуйтесь!

Як приготувати

Форма 27*27

Тісто: 4 ст.л. муки + 2 ст.л. какао перемішати та відставити. У антипригарну каструлю влити 1 скл. води, додати 150 г масла (можна маргарину) та закип”ятити. Зняти з вогню і відразу всипати борошно з какао, швидко все перемішати, поки гаряче, щоб тісто заварилось і утворилась густа маса. Охолотити її. Додати щіпку солі. До охолодженого тіста по одному додавати 5 яєць, збиваючи. Вкінці додати 1/2 ч.л. порошку до печива, перемішати. Розділити тісто на 2 частини. Випікати при температурі 180 град. 45 хв. Духовку не відчиняємо, щоб тісто не “впало” і на коржах утворились горбики. 

Крем: 800 г  сметани + 2 ч.л. цукру + 400 г шоколаду (для економії можна використовувати кондитерський шоколад на вагу). Все підігрівати на малому вогні до гарячого, постійно помішуючи, але щоб не скипіло. До гарячої маси додати 1 ст.л. какао і ретельно перемішати. Крем охолодити і збити міксером. 

Змастити пляцок кремом. Зверху посипати какао і цукровою пудрою. Можна прикрасити розтопленим шоколадом. Залишити пропитатись в холодильнику не менше 6 год.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)