Шикарний шоколадний кекс

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 0,5 п.
шоколад 100 г
яйця 3 шт.
йогурт 1 скл.
цукор 100 г
кавовий лікер 100 г
какао 3 ст.л.
мука 1,5 скл.
сода 1 ч.л.
Глазур
маргарин 0,5 п.
цукор 0,5 скл.
какао 3 ст.л.
вода 3 ст.л.

В цьому кексі відчувається насичений шоколадний смак, тому що у рецепті є шоколад, а також кекс покритий шоколадною глазур”ю. Дуже смачний і НАДЗВИЧАЙНО шоколадний кес)). М”якенький, влогий, ароматний! Простий у приготуванні. Для тих, хто обожнює все шоколадне, цей рецепт кекса є справжньою знахідкою! Фото  говорить саме за себе, шкода тільки не передає апетитного запаху цієї прекрасної випічки. Шикарний кекс! Рекомендую!

 

Як приготувати

Розтопити маргарин у мірохвильовці. Збити його з жовтаками. Далі додавати всі інгредієнти по черзі, збиваючи масу міксером. Розтопити шоколад у мікрохвильовці чи на водяній бані. Додати до тіста, збити. Додати йогурт(можна кефір), цукор, соду, погашену оцтом, збити. Додати какао та муку, збити. Додати лікер, збити. Кавовий лікер можна замінити кавою. 2 ч.л. розчинної кави залити 100 г кип”ятку, додати 1 ст.л. цукру, остудити, додати 2 ст.л. горілки, перемішати. Цю суміш влити в тісто. Хоча, звичайно, граще готувати кекс з лікером. Вкінці окремо збити білки до густої піни. Додати до тіста, обережно перемішати. Влити тісто у форму та випікати при температурі 200 град 1 год- 1 год 20 хв.

Готовий кекс трішки остудити, вийняти з форми. Зверху полити шоколадною глазур”ю.

Глазур для кекса: 0,5 п. маргарини + 0,5 скл цукру + 3 ст л. води закип”ятити. Додати 3 ст.л. какао, перемішати, нехай закипить все разом. Гарячою шоколоднаю глазур”ю змастити кекс.

0/5 (0 Reviews)