Сирник на сметані

Інгредієнти:

Тісто
мука  3 скл.
жовтки 6 шт.
цукор 1/2 скл.
порошок до печива 2 ч.л.
маргарин 1 п.
молоко 4 ст.л.
ваніль 1 п.
Маса зі сметани
білки 6 шт.
пудинг 3 п.
цукор 1,5 скл.
сметана 3 п.
по 400 г

У мене знову польский пляцок. Рецепт сирника  дуже оригінальний та цікавий. Як не дивно, але у цьому сирнику  зовсім немає сиру)))). Пляцок приготований на сметані. Хоча і на смак, і на вигляд дуже схожий на справжній сирник. Такий рецепт може стати в пригоді тоді, коли з сиром дефіцит. Цей домашній сирник можна приготувати навіть з магазинної сметани. Пляцок простий, дуже смачний, м”якенький і ніжний.

Як приготувати

Тісто. 3 скл. муки, 6 жовтків, ваніль, 1/2 скл. цукру, 2 ч.л. порошку до печива, 1 п. маргарини, 4 ст.л. молока.

Маргарин посікти з мукою+порошок до печива. Додати цукор, жовтки та молоко. Замісити тісто. Розділити його на дві рівні частини. Помістити у холодильник на 1 год. Одну частину тіста розкачати, викласти у форму, зробити “бортики”.

Начинка. 3 п. пудинга – вишневий, ванільний та шоколадний, 6 білків, 3 п. сметани по 400г, 1,5 скл. цукру.

Білки збити в піну, додати цукор, збивати, поки піна не стане стійкою. Розділити на 3 частини. До одної частини всипати шоколадний пудинг, збити, щоб пудинг розчинився. Влити 1 п. сметани, збити до однорідності. Так само зробити із двома іншими частинами білків, тільки додавати вишневий та ванільний пудинги.

На тісто викладаємо спочатку рожеву масу, на неї обережно, ложкою, викладаємо ванільну масу. Далі, так само коричневу масу. Потім відщипуємо маленькі шматочки тіста, що залишилось і рівномірно покриваємо ними пляцок зверху. Можна просто потерти тісто.

Випікаємо сирник зі сметани при температурі 190-200 град 1 годину. Остудити у формі, вийняти, посипати цукровою пудрою.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)